Majstri ligy ovládli hviezdny víkend v Michalovciach!

Dejiskom hviezdneho víkendu St. Nicoulas 1. Hokejovej ligy sa stali Michalovce. Európske mesto športu 2019 privítalo najlepších hokejistov druhej najvyššej slovenskej súťaže. Program odštartoval už v piatok, keď zástupcovia domáceho klubu v sprievode hokejistov privítali divákov vo fanzóne. Tam mali všetci prítomní možnosť zasúťažiť si o suveníry a vecné ceny. Akciu úvadzal moderátor rádia Európa 2 Denis Bartalský, ktorý moderoval aj samotný zápas hviezd. V sobotu program pokračoval opäť vo fanzóne, ale už aj za prítomnosti najväčších hviezd. Po predstavení kapitánov tímov a všetkých hokejistov nasledovala autogramiáda spolu s ďalšími súťažami. Večer prišla s plnou parádou dlho očakávaná hokejová exibícia, na ktorú si našla cestu viac ako tisícka divákov.

 

Úvod tradične patril slávnostnému otvoreniu a privítaniu hlavných aktérov na hracej ploche. Po zaznení národnej hymny dostali slovo zástupcovia mesta a domáceho klubu HK Dukla Ingema Michalovce. Zaplnený zimný štadión tak bol pripravený na pravé hokejové predstavenie.

Ako prvý proti sebe nastúpili hviezdy do 23 rokov a domáci majster. Hráči sa zo začiatku oťukávali a činili sa najmä brankári. Skóre duelu otvoril za majstra Novický, ale nádeje dokázali odpovedať presnou strelou Palínyho. Počas krátkej prestávky si hokejisti zasúťažili v rýchlostnej štafete.Víťazstvo napokon ukoristili za mohutného potlesku Michalovčania a pripísali si ďalší gól. Pri záverečnej hre bez brankára podčiarkol výhru Majstra ligy Igor Safaraleev. Diváci videli aj bitku klubových spoluhráčov Michala Korenka a Lukáša Hamráčka. Na päste však neprišlo a namiesto toho sa iba vášnivo vyobímali.

Počas prestávky si mohli zasúťažiť a vyhrať vecné ceny aj fanúšikovia na štadióne. V nasledujúcej súťaži zručností sme hľadali najpresnejšieho hráča. Poslať puk ponad prekážku do malej bránky sa odhodlali Sergej Babinets, Tomáš Valečko, Ondrej Janík, Igor Safaraleev a Alexander Zekucia. Najúspešnejším sa nakoniec stal domáci hokejista Igor Safaraleev. V presnosti streľby na bránu sa zrodila obrovská dráma, ktorú musel rozhodnúť až rozstrel medzi Marekom Nagyom a Lukášom Hamráčkom. Na radosť tribún bol úspešnejší druhý menovaný.

Na rad prišiel druhý zápas a lepšie začali Nádeje ligy. Pri prečíslení poslal puk do odkrytej brány Dominik Trška. Hviezdy ligy sa však nenechali zahanbiť a krásnym blafákom vyrovnal stav František Poliaček. Malú prestávku vyplnila atraktívna súťaž nájazdov. Viacerí hráči vystrúhali krásne kúsky, ale ten najkrajší predviedol Michal Kluka a získal pre Hviezdy druhý gól. Pavučiny v rohu brány povymetal Patrik Janáč a vyrovnaný zápas gradoval. Tento duel bol na góly bohatší a zábava na tribúnach rástla. Každý tím sa presadil však už len raz a zrodila sa zaslúžená remíza.

Pred posledným stretnutím bolo treba uzavrieť súťaže zručností. Najskôr prišli na rad siláci a hľadali sme muža s najtvrdšou strelou. Tvrďákom večera sa nakoniec stal Daniel Hančák, keď vystrelil puk rýchlosťou 156 km/h. Hokejové umenie a gólový inštinkt predviedli aj maskovaný muži. Erik Kompas a Daniel Gibl vyzvali brankárov Adama Trenčana a Tomáša Tkáčika. Nezačali najlepšie, ale dokázali zvrátiť stav a pripísali si tesné víťazstvo. Fanúšikom sa táto disciplína veľmi páčila a odmenili ich hlasitým potleskom. Poslednou súťažou bola strela po nahrávke z prvej ponad prekážku. Túto disciplínu musiel rozhodnúť rozstrel, keď Ľubomír Škápik a Adam Paulíny mali zhodný počet gólov. Nádeje ligy uchmatli druhé víťazstvo v súťažiach zručností zásluhou presnej strely Adama Paulínyho.

V treťom dueli sa rozhodovalo o celkovom víťazovi, keďže Nádeje ligy získali iba bod za remízu z druhého zápasu. František Poliaček poslal hneď v úvode do vedenia Hviezdy ligy. Na tento presný zásah odpovedal Vladislav Boiko strelou pomedzi Kompasove betóny. Vzápätí sa do streleckej listiny zapísali aj Jakub Linet a Nikita Dvurechenskii. Majster ligy súkal Hviezdam jeden gól za druhým a diváci mali úsmevy na tvárach. Po záverečnej siréne tak na michalovskom štadióne vypukla obrovská radosť.

Majster ligy sa stal aj majstrom hviezdneho víkendu. Na druhom mieste sa umiestnili napokon Nádeje ligy a bronz brali Hviezdy ligy. Všetky tímy dostali pamätný pohár a nasledovalo spoločné fotenie. Michalovce zažili vydarenú a úspešnú akciu, na ktorú budeme ešte určite všetci dlho spomínať.

Výsledky zápasov

Nádeje ligy - Majster ligy 1:3

Góly: 9. Paulíny - 3. Novický, 9. Chalupa, 15. Safaraleev

Nádeje ligy: Gibl - Zekucia, Trška, Hohl, Kudrna, Paulíny, Laššo, Olejník, Hamráček, Janáč, Szalay, Pulščák, Musliu (C)

Majster ligy: Trenčan, Tkáčik - Novický, Hančák, Kolba (C),  Hopkovič, Valečko, Bdžoch, Korenko, Košecký, Mašlonka, Mesároš, Dvurechenskii, Giľák, Gavrik, Toma, Cútt, Piatak, Banovský, Chalupa, Safaraleev, Boiko, Linet

 

Hviezdy ligy - Nádeje ligy 3:3

Góly: 8. Poliaček, 8. Kluka, 10. Ďurkech - 4. Trška, 10. Janáč, 11. Musliu

Hviezdy ligy: Kompas - Janík, Tabaček (C), Škápik, Ďurkech, Poliaček, Kokavec, Valo, Nagy, Solomončák, Vaškovič, Babynets, Kluka

Nádeje ligy: Gibl - Zekucia, Trška, Hohl, Kudrna, Paulíny, Laššo, Olejník, Hamráček, Janáč, Szalay, Pulščák, Musliu (C)

 

Majster ligy - Hviezdy ligy 6:3

Góly: 6. Boiko, 8. Linet, 8. Dvurechenskii, 10. Boiko, 12. Valečko, 14. Bdžoch - 1. Poliaček, 13. Valo, 14. Kokavec

Majster ligy: Trenčan, Tkáčik - Novický, Hančák, Kolba (C), Hopkovič, Valečko, Bdžoch, Korenko, Košecký, Mašlonka, Mesároš, Dvurechenskii, Giľák, Gavrik, Toma, Cútt, Piatak, Banovský, Chalupa, Safaraleev, Boiko, Linet

Hviezdy ligy: Kompas - Janík, Tabaček (C), Škápik, Ďurkech, Poliaček, Kokavec, Valo, Nagy, Solomončák, Vaškovič, Babynets, Kluka

Diváci: 1 057

Tréneri: Milan Staš (Nádeje ligy), Róbert Pukalovič (Hviezdy ligy), Miroslav Chudý (Majster ligy)

 

Súťaže zručností

Najlepší nahrávač: Igor Safaraleev (Majster ligy)

Presnosť streľby: Lukáš Hamráček (Nádeje ligy)

Tvrdosť strely: Daniel Hančák - 156km/h (Majster ligy)

Minihokej brankárov: Trenčan a Tkáčik - Gibl a Kompas 2:3

Strela z prvej: Adam Paulíny (Nádeje ligy)