Zemplínske derby jednoznačne pre Michalovce, Martin prekvapivo padol na Považí

V stredajšom treťom kole St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy sa zrodili až tri predĺženia. Topoľčany na poslednú chvíľu zachraňovali domáci duel s Trnavou, keď vyrovnali desať sekúnd pred koncom a zvíťažili po predĺžení. To sa už nepodarilo Dubnici, ktorá dvoma gólmi v záverečnej časti poslala stretnutie so Spišiakmi do predĺženia, v ktorom však dokázali skórovať východniari. Martin doteraz nestratil ani bod, v stredu však prekvapivo padol na Považí, tiež po nadstavenom čase. V zemplínskom derby sa tešili hostia z Michaloviec, ktorí zatiaľ kráčajú súťažou suverénne. Prešovskí mladíci hrajúci vo Zvolene vzdorovali Skalici, ktorá napokon cestuje domov s troma bodmi. Bratislava nasúkala rezerve Nových Zámkoch jedenásť kúskov
 

Výsledky 3. kola St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy


MHK Humenné – HK Dukla Ingema Michalovce 2:7 (1:3, 0:3, 1:1)

Góly: 20. Solomončak (Pavúk), 50. Majerník (Lesňák, Ondrej) – 7. Piatak (Safaraleev), 15. Baláž (Valečko), 15. Toma (Valečko, Hamráček), 30. Baláž (Banovský), 37. Linet (Mašlonka, Hančák), 38. Linet (Safaraleev, Róth), 41. Mašlonka (Piatak). Strely: 21:42. Vylúčenia: 5:4 na 2 min. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Korba P. – Novotný, Ordzovenský M. Diváci: 1233.

Humenné: M. Nagy (39. Spodniak) – Mačkovič, Krempaský, Pavúk, Evstigneev, Ondrej, Buraľ, Michalčin, Markuš – Vaško, Babinets, Fedorko – Solomončak, Bylina, Jokeľ – Š. Petráš, Hudák, Vrábeľ – Lesňák, Majerník, Kamenický.

Michalovce: Trenčan – Kolba, Bdžoch, Korenko, Hančák, Novický, Hopkovič, Valečko, Balko – Gavrik, Piatak, Mašlonka – Banovský, Cútt, Chalupa – Róth, Linet, Safaraleyev – Hamráček, Toma, Baláž.

Súhrn zaslal klub MHK Humenné
Už po pár sekundách sa dostal Babynets pred Trenčana, ale michalovský gólman včas zakľakol. Hostia hrali presilovku, síce neúspešne, ale naštartovali ňou svoj tlak. Dukla mala napokon šťastie, keďže strelu Piataka tečoval zblízka medzi Nagyho betóny „vlastencom“ Krempaský. V 9. min. bomba hosťujúceho Hančáka trafila obetavého Hudáka do korčule, čím sa začala humenská rýchla akcia, z ktorej Pavúk nechal vyniknúť Trenčana. Keď od modrej čiary vyslal „šajbu“ Evstigneev, puk brankárovi Dukly vypadol, Lesňáka v dorážke michalovská obrana eliminovala. „Levy“ sa chceli „líškam“ vyrovnať, v obrane však boli domáci nedôslední, chybovali, čo súper trestal. V 15. min. nekrytý Baláž prekonal Nagyho, o 24 sekúnd Toma zabral od červenej čiary, vyškolil obrancu a brankárovi nedal blafákom šancu – 0:3. Záver I. tretiny odohrali Humenčania v presilovke, 56 sekúnd dokonca 5 na 3, ale až v klasickom prečíslení, v čase 19:55 Solomonchak „zavesil“ a vykresal nádej. Trenčan tak inkasoval prvýkrát v súťaži, takmer po 140 minútach.

„Levy“ vstúpili do II. tretiny dravo, i keď dva dobré zákroky musel ukázať aj Nagy. V 28. min. sa viac vylučovalo, humenská presilovka 5 na 3 trvala 46 sekúnd, pri hre 4 na 4 zachytil Baláž domácu rozohrávku v pásme a šancu využil. V 32. min. sa ocitol v šanci agilný Solomonchak, hokejka súpera puk zblokovala. Nadišla opäť michalovská drvivá pasáž – v 37. min. Linet vyhnal z brány Nagyho, o 39 sekúnd privítal gólom v bráne Spodniaka. V čase 39:11 dostali „líšky“ výhodu trestného strieľania, Spodniak vychytal Piataka.

Tretia tretina sa začala z humenskej strany „mäkko“, Piatak spoza brány prihral a Mašlonka pohodlne bekhendom skóroval – 1:7. Dukla ubrala nohu z plynu, do šance sa dostal Fedorko, v 50. min. Lesňák vybojoval puk, čo zužitkoval Majerník. V 55. min. spálil tutovku Babynets, na vine bol betón Trenčana, v 56. min. vynikli obaja brankári, neuspel Bylina ani Róth v nájazde.

 

HC Topoľčany – HK Gladiators Trnava 3:2pp (1:1, 0:1, 1:0 - 1:0)

Góly: 4. Dvonč (Klenko, Gergel), 60. Bystričan (Hruška), 62. Uhnák (Bečka) – 18. Hrbáčik (Hudec, Valo), 31. Szalay (Schmidt, Ševčík). Strely: 40:28. Vylúčenia: 7:6 na 2 min., navyše Klema 10 min. OT za vrazenie na mantinel. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Novák – Purgat, Konc D. Konc J. Diváci: 642.

Topoľčany: Halo – Ďurčo, Král, Hrudík, Duran, Bystričan, Hruška, Gergel A. – Tábi, Uhnák, Bečka – Kluka, Tomčák, Podstavek – Šťastný, Klenko, Gergel D. – Pekarčík, Laššo, Dvonč.

Trnava: Brucháč – Kuna, Šimek, Mihalko, Burian, Housa, Klein, Kortmúth, Šanko – Szalay, Schmidt, Ševčík – Hrbáčik, Valo, Hudec – Ftáčnik, Klema, Škokor – Mikeš, Lindesman, Lukačovič.

Dopisovateľ: Jaroslav Šupa, mytopolcany.sme.sk
Síce domáci hokejisti vyhrali na strely 40:28, no o víťazstvo museli zabojovať až v predĺžení. Domáci mali výborný vstup do zápasu a Dvonč strelou spomedzi kruhov poslal Topoľčany do vedenia. Na druhej strane pohrozil Schmidt, ale postupne ovládli dianie na ľade domáci hráči. Tí sa začali predbehovať v zahadzovaní šancí, dvakrát tesne minul Laššo, Uhnák dokonca netrafil ani odkrytú časť bránky. Trest v podobe vyrovnania prišiel v 18. minúte, kedy Hrbáčik po rýchlej akcii prekonal domáceho Hala.

Aj v prostrednej časti mali prvé dve šance domáci, no na domácich zakončovateľov sa začala zakrádať nervozita a tú znásobilo i presné zakončenie Szalaya, ktorý poslal hostí do vedenia. A to ešte po chybe Hala mohli hostia streliť i tretí gól, ale hráči Trnavy nedôrazným zakončením nedokázali prepasírovať puk do opustenej bránky.

Topoľčancom pomohla prestávka, v záverečnej tretine sa však domáci hráči nevedeli dlho presadiť cez umne brániacich hostí. Následne hostia mali aj výhodu krátkej presilovky piatich proti trom, no Topoľčany sa ubránili a v záverečných minútach poriadne pridali. Na bránku hostí sa rútila strela za strelou, ale Brucháč odolával. V závere odvolali domáci i brankára a v šestici sa presadil kapitán Bystričan, ktorý strelou pomedzi betóny vyrovnal desať sekúnd pred záverečnou sirénou.

Nasledovalo predĺženie a skvelá individuálna akcia Uhnáka, ktorý bol síce tiesnený, ale dokázal blafákom zaskočiť brankára hostí – 3:2.

 

HC Prešov – HK Skalica 1:3 (0:0, 0:0, 1:3)

Góly: 60. Jenroľ (Halama) – 47. Jurák (Janáč, Trávniček), 56. Kutálek (Hujsa, Janík), 60. Jurák (Vaškovič). Strely: -:-. Vylúčenia: 6:6 na 2 min., navyše Okoličány 10 min. OT za napadnutie hlavy a krku. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Štefík, Hatala – Drblík, Knižka. Diváci: 80.

Prešov: Babik – Gábor (C), Jendroľ, Petrík, Kováč, Nociar, Dubina, Rudy – Ševčenko, Hrabčák, P.Halama, Stena, Liubimov, Iždinský, Lamač, Novák, Lupták, Tužinský, Magdolen, Novotný.

Skalica: Trutt – Trávniček, Hílek, Pač, Škápik, Janík, Sloboda, Straka, Mrázik – Vaškovič, Jurák, Dufek, Hujsa, Jaša, P.Kotzman, Kutálek (C), Trnka, Okoličány, A.Kotzman, Štumpf, Janáč.

Súhrn zaslal klub HC Prešov
Vo Zvolene sa hral rýchly hokej. Domáci "Koňare" sa nezľakli papierového favorita a prešovského kata z posledných dvoch sezón. Bojovným výkonom, podporeným výborným výkonom brankára Babika boli Skalici viac ako vyrovnaným súperom. Mladí hráči Prešova sa za svoj výkon vôbec nemusia hanbiť. Skalica spečatila svoje vydreté víťazstvo gólom do prázdej brány pri power-play domáceho mužstva.

 

HC Osmos Bratislava – MHC Mikron Nové Zámky B 11:0 (4:0, 1:0, 6:0)

Góly: 10. Klučiar (Kalináč, Kuzmín), 11. Mikolášek (Ondris, Pavešic), 12. Kalináč (Klučiar, Vidovič), 20. Mikolášek (Kratochvíla, Hřebíček), 28. Danišovský (Kalináč, Valjent), 41. Klučiar (Kalináč, Valjent), 44. Brodek (Bednarič, Smolka), 46. Klučiar (Kalináč, Valjent), 51. Pavešic (Kratochvíla, Ondris, 53. Klučiar (Kalináč, Valjent), 59. Kalináč (Klučiar, Danišovský). Strely: 60:20. Vylúčenia: 4:7 na 2 min. Presilovky: 3:0. Oslabenia: 1:0. Rozhodovali: Jonák, Valko – Beniač, Kovalík. Diváci: 216.

Bratislava: Mega – Valjent, Kuzmín, Juriga, Ficel, Hřebíček, Pavešic, Čech, Vidovič – Danišovský, Kalináč, Klučiar – Šalka, Prokop, Musliu – Ondris, Kratochvíla, Mikolášek – Brodek, Bednarič, Smolka.

Nové Zámky B: Glosár (od 59. Vyžinkár) – Kudrna, Štefánik, Evdokimov, Židulják, Jesenský, Petro – Gubó, Buc, Maroš – Kucsera, Vörös, Ryšavý – Dobrotina, Danilov, Hariš – Janka, Otruba.

Dopisovateľ: Matej Čalfa, HC Osmos Bratislava
V prvej tretine domáci začali kombinačne a hneď v úvode sa nasťahovali pred gólmana hostí, ktorý bol zamestnaný ich streleckými pokusmi. V tretej minúte si svoju hokejku neustrážil hosťujúci Jesenský  a Bratislava mala výhodu presilovej hry. Celú dvoj minútovku strávili domáci v útočnom pásme, no gól to neprinieslo.  O pár sekúnd dostali výhodu presilovky aj Novozámčania. Ich pokusy však zneškodnil Matej Mega. 

Na radosť domácich tribún skóroval Dušan Klučiar, ktorý  v deviatej minúte pohodlne dopravil puk za bezmocného brankára. Už o minútu bolo 2:0, keď sa presadil Mikolášek. To nevydržal tréner hostí a vzal si oddychový čas. Ten nepriniesol želaný efekt, pretože za zbytočné podrazenie pykal Ryšavý. Na trestnej lavici si dlho neposedel a vyhnal ho z nej Martin Kalináč a bolo pohodových 3:0 pre domácich. Nové Zámky B absolútne doplácali na nedisciplinovanosť, rýchlostne nestíhali súperovi, z čoho pramenili viaceré vylúčenia. HC Osmos Bratislava ich nemilosrdne trestal. Po prvej dvadsať minútovke viedla Bratislava 4:0

Druhú tretinu domáci Osmos Bratislava pokračoval v početnej výhode o jedného muža. Svoj náskok však nezveľadil.  V prvej päť minútovke druhého dejstva sa hra prevažne odvíjala v obrannom pásme hostí. Tí si pomáhali nedovolenými zákrokmi ako napríklad Ľuboš Buc, a udržiavali tak nechcene domácich pred svojim bránkoviskom. Piaty gól domácich pridal Danišovský a domáci pokračovali v nápore. Hostia nevedeli kam skôr skočiť a napriek vysokému výsledku mal zápas skvelé tempo.  Hoci mali domáci viacero šancí, skórovali iba raz a po štyridsiatich minútach viedli pohodlne 5:0.
Ak si niektorý z prítomných divákov myslel, že zápas sa bude iba dohrávať, v záverečnej časti hry sa nestačil čudovať. Domáci pridali v tejto tretine ďalších šesť gólov a hokejistom Novozámockého B dokonale znechutili hokej. Je evidentným  faktom, že HC Osmos Bratislava pôsobí zohratým dojmom, čo dáva tušiť, že sa ešte z ich strany dočkáme veľkých hokejových predstavení.  Dôkazom tohto tvrdenia je skutočnosť, že z dvoch domácich zápasov majú plný bodový zisk a impozantné skóre 16 vstrelených a 3 inkasované góly. Manažmentu sa teda vyplatil krok, ponechať minuloročný káder a doplniť ho o skúsených harcovníkov. 

Jaroslav Obšut, asistent trénera HC Osmos Bratislava: „Chlapci sa na tento zápas pripravovali tak, ako na každý iný. Možno ani oni nečakali, že to bude také vysoké víťazstvo, ale pripravili sme sa dobre. Máme určených hráčov na presilovky, trénujeme ich a v zápase sa to ukázalo."

Garip Saliji, tréner MHC Mikron Nové Zámky: „Máme veľmi mladé mužstvo, ktoré sa učí každý zápas. Moje mužstvo potrebuje nabrať skúsenosti. Domáci si zápas kontrolovali a v poslednej tretine to bola exhibícia z ich strany."

 

MHK Dubnica nad Váhom – HK Spišská Nová Ves 4:5pp (1:2, 1:2, 2:0 – 0:1)

Góly: 1. Macek (Rehák), 35. Hegyi (Kokavec), 54. Ďuriš (Kokavec, Krajči), 55. Macek (Kristín, Serkin) – 1. Nagy (Zekucia), 2. Soveľ (Pastucha, Štrauch), 24. Findura (Olejník, Surák), 38. Nagy (Olejník, Vantroba), 63. Macko (Olejník, Cvengroš). Strely: 47:27. Vylúčenia: 3:4 na 2 min., navyše Findura 10 min. OT za nešportové správanie sa, Serkin 5 + DKZ za bitku. Presilovky: 0:2. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Žák – Tvrdoň, Jurčiak. Diváci: 459.

Dubnica: Pajpach – Brňák, Jarábek, Rehák, Serkin, Hlaváček, Hohl, Kozachuk, Vladimirov – Krajči, Ďuriš, Kristín,- Kútny, Lantoš, Macek – Kokavec, Hegyi, Trenčan – Medek, Jakubík, Vakhrameev.

Spišská Nová Ves: Surák – Zekucia, Vantroba, Osuský, Cvengroš, Turan, Krmenčík – Findura, Nagy, Olejník – Macko, Koky, Zwick – Soveľ, Pastucha, Štrauch.

Dopisovateľ: Oliver Magut, MHK Dubnica nad Váhom
Do zápasu vstúpili svižne oba celky, už po 32 sekundách zachytil puk na polovici Zekucia, s jeho strelou si ešte Pachpajch poradil, no na dorážku Nagya už bol prikrátky -0:1. IhneĎ po vhadzovaní v stredovom kruhu sa dopredu tlačili Dubničania, vyrovnávajúci gól strelil Macek - 1:1. Po chybe domácej obrany, išli opäť do vedenia hokejisti zo Spiša, na konci tejto akcie bol Soveľ, ktorý poslal puk do domácej brány - 1:2. Ďalší priebeh tretiny mali pevne v rukách domáci hráči. V 10. minúte mohol vyrovnať Kristín, no jeho strela netrafila odkrytú bránku hostí. v 15. minúte putoval na trestnú lavicu hosťujúci Osuský, no ani jeho vylúčenie domáci nepotrestali. Prvú tretinu herne jednoznačne ovládli domáci, no do šatní sa šlo za tesného vedenia hostí.

V druhej časti začali lepšie domáci, Kristínovu strelu ale Surák vyrazil a nedoprial Dubnici vyrovnávajúci gól. V 24. minúte zvýšil náskok hostí po akcii dvoch na jedného Findura - 1:3. Gól opäť nabudil domácich, tí diktovali tempo zápasu, no presadiť sa im nepodarilo. Všetko zmenil až Dominik Hegyi, ktorý po Kokavcovej prihrávke znížil na rozdiel jedného gólu - 2:3. Hokejisti zo Spiša ale znovu odskočili na rozdiel dvoch gólov, v 38. minúte sa v presilovej hre presadil Marek Nagy - 2:4. Napriek snahe domácich v závere tretiny, sa do šatní išlo za dvojgólového vedenia Spišskej Novej Vsi.

Tretia tretina začala opäť šancou Kristína, no znova ju nepremenil. Hostia začali hrať aktívnejšie, zachytávali rozohrávky Dubnice a hlboko napádali domácu obranu. Na konci 46. minúty vylúčili rozhodcovia hosťujúceho Štraucha. Najväčšiu šancu Dubnice mal Macek, no jeho dorážka neprešla za Surákov chrbát. Domáce nádeje oživil v 54. minúte kontaktným gólom Ďuriš - 3:4. Už po 62 sekundách od Ďurišovho kontaktného  gólu prišiel vyrovnávajúci gól z hokejky Mateja Maceka. Ešte pred koncom riadneho hracieho času sa v rohu strhla bitka, Serkin verzus Findura, po ktorej ostal ležať na ľade hosťujúci Findura, Serkin dostal trest 5 minút plus trest v hre. Po riadnom hracom čase, kde mali jasne herne navrch domáci hráči, nasledovalo predĺženie. Víťazstvo hostí v  3. minúte predĺženia zariadil v presilovej hre po peknej prihrávke  Olejníka Miroslav Macko - 4:5. Spišiaci si tak z Dubnice vezú už tretiu výhru v rade,  Dubničania v tejto sezóne doma, ešte nevyhrali.

 

HK 95 Považská Bystrica – HK Martin 4:3pp (1:2, 2:0, 0:1 – 1:0)

Góly: 20. Drevenák (Ďurkech J., Mokrohajský), 34. Rodionov (Trška, Augustín), 37. Drevenák (Ďurkech L., Ďurkech J.), 63. Ďurkech L. (Rodionov, Cíger) – 3. Markovič (Tabaček, Themár), 17. Langhammer (Markovič, Tabaček), 54. Oravec (Dírer, Pokrivčák). Strely: -:-. Vylúčenia: 9:10 na 2 min., navyše Koleda DKZ za nešportové správanie sa, Ďurkech L. 10 min. OT za vrazenie na mantinel, Pokrivčák 10  min. OT za podrazenie. Presilovky: 2:2. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Žák – Tvrdoň, Jurčiak. Diváci: 145.

Považská Bystrica: Kompas – Niník, Leško, Ďurkech L, Ďurkech J,, Bednár L, Augustín, Trška, – Dolinajec, Cíger, Koleda – Drevenák, Zlocha, Mokrohajský – Miro, Rodionov, Bednár E – Németh, Turan, Ligas, Husár. 

Martin: Gavalier – Tabaček, – Pacalaj, Burzík – Rusina, – Themár, Brveník – Markovič, Langhammer, Rudzan – Poliaček, Jurášek, Brezniak – Dírer, Pokrivčák – Barto, Rechtorík, Martančík, Oravec, Lednický. 

Súhrn zaslal klub HK 95 Považská Bystrica
Bystričania odohrali prvý domáci zápas až v treťom kole 1. ligy a chceli nadviazať na slušnú hru z prvých dvoch zápasov. V oboch získali po bode a podľahli až v predlžení a na nájazdy. Domáci zápas nezačali najlepšie, keď v oslabení inkasovali ako prví. Druhá polovica prvej tretiny bola trochu nervózna po spornom vylúčení Turana. Domáci sa oduševnene bránili a podržal ich aj výborne chytajúci Kompas, ktorý však nezabránil Langhammerovi skórovať na 2:0 .Domáci sa vrátili do zápasu gólom Drevenáka v poslednej minúte prvej tretiny.

Do druhej tretiny nastúpili domáci už pokojnejší a dravejší. Dvoma gólmi otočili zápas vo svoj prospech. V záverečnej tretine sa obe mužstvá snažili skórovať ,čo sa podarilo až v 54. minúte, keď strelou od modrej vyrovnával Oravec. Aj v treťom zápase si domáci zahrali predĺženie, no tentokrát sa radovali po rozhodujúcom góle Lukáša Ďurkecha a zaslúžene si užili ovácie publika.