Žilina so šancou prekonať rekord, televízny šláger pri Laborci

Na pozadí sledovania výkonov slovenských reprezentantov na olympijských hrách v Pekingu naplno pokračuje dianie v TIPOS Slovenskej hokejovej lige. Záver pracovného týždňa patrí piatim stretnutiam druhej najvyššej súťaže. Predohrávku 41. kola už na konci januára absolvovali hokejisti Považskej Bystrice a Trnavy. 

Program 41. kola TIPOS SHL (piatok 11. február)

    vs        17:00   PRED ZÁPASOM   

Brezno sa musí zo štvrtkového nezdaru rýchlo oklepať a pripraviť sa na náročný boj o ďalšie dôležité body. „Rytieri" nezvládli domáci priamy súboj o predposledné miesto, keď premrhali dvojgólový náskok. Na Levice strácajú tri body, avšak nováčika môže tešiť aspoň fakt, že majú jeden zápas k dobru. Po necelých 24 hodinách sa predstavia na ľade Skalice. Záhoráci si v ostatných kolách pripustili niekoľko menších zaváhaní a prišli o druhú pozíciu v tabuľke. Na tú však strácajú iba dva body, preto sa budú rozhodne snažiť o rýchly návrat. 

Lídri produktivity: Daniel Štumpf (66) - Maroš Surový (19)

Brankári: Dávid Borák (92.20 %) - Richard Alexander Pončák (91.60 %)

Vzájomné zápasy: Brezno - Skalica 2:9; Skalica - Brezno 6:3; Brezno - Skalica 3:4sn


    vs        17:30   PRED ZÁPASOM   JOJ Šport

Televízny súboj štvrtého s piatym tímom rebríčka TIPOS SHL sa odohrá pri Laborci. Humenné sa už po štvrtykrát v sezóne stretne so súperom z Topoľčian. Na „žochárov" čaká dlhá cesta na opačnú stranu republiky, veď títo dvaj konkurenti od seba sídlia najďalej spomedzi všetkých účastníkov. V predchádzajúcich troch vzájomných zápasoch sa zakaždým tešili hostia. Východniari aktuálne ťahajú sériu troch výhier po sebe, podarí sa im ju predĺžiť? 

Lídri produktivity: Dominik Borov (33) - Michal Novák (31)

Brankári: Eugen Rabčan (92.94 %) - Erik Kompas (93.72 %)

Vzájomné zápasy: Topoľčany - Humenné 1:8; Humenné - Topoľčany 1:2; Topoľčany - Humenné 3:5


    vs       18:00   PRED ZÁPASOM   

Hokejisti Žiliny neprehrali už dvadsať po sebe idúcich ligových duelov, čo znamená, že vyrovnali rekord Spišskej Novej Vsi ešte zo sezóny 2008/09. Ak sa „vlkom" podarí proti tímu z opačného pólu tabuľky zvíťaziť, preberú po vlaňajšom súperovi z finále prvenstvo. Povzbudení budú výhrou v JOJ Slovenskom pohári, avšak nemenej motivácie majú Levičania. Mužstvo z juhu republiky zvládlo šesťbodový duel proti Breznu a osamostatnilo sa na predposlednej priečke rebríčka TIPOS SHL.

Lídri produktivity: Jozef Mihalík (31) - Šimon Petráš (54)

Brankári: Juraj Beržinec (91.55 %) - Stanislav Škorvánek (94.67 %)

Vzájomné zápasy: Žilina - Levice 3:1; Levice - Žilina 3:4; Žilina - Levice 4:0


    vs       18:00   PRED ZÁPASOM   

Ďalší súboj tabuľkových susedov, tentokrát sa pohybujúcich v strede tabuľky, sa odohrá pri Hrone. Žiar je po druhý raz v prebiehajúcom ročníku hostiteľom súboja s Dubnicou nad Váhom. Prechádzajúce tri strety týchto tímov sa niesli vo veľmi vyrovnanom šate - prvýkrát rozhodol jediný gól a následne museli prísť na rad samostatné nájazdy, respektíve predĺženie. Misky váh sú nateraz naklonené na stranu Spartaka, vylepšia si Považania vzájomnú bilanciu? 

Lídri produktivity: Martin Jakúbek (26) - Filip Ondruš (33)

Brankári: Juraj Ovečka (91.27 %) - Michal Gabriš (91.33 %)

Vzájomné zápasy: Dubnica - Žiar 1:2; Žiar - Dubnica 4:5sn; Dubnica - Žiar 2:1pp


    vs         18:00   PRED ZÁPASOM   

Modré krídla odohrali po návrate z izolácie tri stretnutia, vsietili v nich iba tri góly a ani raz nevyhrali. Herne i výsledkovo sa „belasí" mierne trápia, čo by rozhodne radi prelomili už v piatkovom kole, kedy na vlastnom štadióne hostia Martin. Tím z Turca po troch päťgólových výhrach poskočil na druhé miesto tabuľky, kde sa stal hlavným prenasledovateľom konkurenčného lídra zo Žiliny. Náskok „rytierov" pred treťou Skalicou je ale nateraz iba dvojbodový, preto žiadna strata bodov nie je prípustná. 

Lídri produktivity: Dušan Klučiar (32) - Matej Dírer (37) 

Brankári: Ádam Beke (91.54 %) - Vladimír Glosár (92.09 %)

Vzájomné zápasy: Martin - Modré krídla 2:5; Modré krídla - Martin 2:5; Martin - Modré krídla 3:0


Súvisiace články