Žilinčania smerujú do finále, Topoľčancov zdolali aj štvrtý raz po sebe

Futbalový výsledok z tretieho semifinálového stretu predpovedal vyrovnanosť síl počas štvrtého zápasu, ktorého prvé dejstvo si pre seba tesne uchmatla Žilina. V prostrednej tretine sa rovnaký kúsok podaril domácim Topoľčanom. Záverečných dvadsať minút ostalo bez presného zásahu, nasledovalo tak predĺženie. V ňom sa hrdinom žilinského mužstva stal Macek a svoj tím poslal do boja o titul.

TIPOS Slovenská hokejová liga - 4. zápas semifinále

HC Topoľčany – Vlci Žilina 1:2pp (0:1, 1:0, 0:0 – 0:1), stav série 4:0

Góly: 27. Bečka (Bystričan, Kluka) - 4. Šmida (Safaralejev, Halama) 63. Macek (Sloboda, Markovič). Rozhodovali: Výleta, Adamec – Vyšný, Hanko, strely: 36:30, vylúčení: 3:8 (navyše: Tomčák DKZ za nešportové správanie sa), presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 1028 divákov

Topoľčany: Halo – M. Novák, Zekucia, Bystričan, Kučerka, Kapičák, Dúžek, Bulák, Legalin – Ručkay, Tomčák, Kurbatov, – Kluka, Bečka, D. Gergel – Kováč, Laššo, Gubo – Matej, Vereš, L. Novák

Žilina: Škorvánek – Jansons, Petran, Nahálka, Drtina, Sloboda, Šidlík, Rehák, Pišoja – Macek, Halama, Tibenský – Safaralejev, Šmida, Vybiral – Cíger, Markovič, Koyš – Skladaný, Jakubík, Mikula

Prvý semifinálový súboj s výhodou domáceho klziska znamenal pre topoľčiansky káder tesnú prehru 0:1. Ak „žochári“ nechceli ukončiť sezónu už na konci marca, museli vo štvrtom dueli proti Žilinčanom bezpodmienečne uspieť.

Hostitelia ale do zápasu vstúpili vylúčením obrancu Nováka, ktorý si šiel odsedieť trest za podrazenie. Skúsený muž domácej defenzívy na trestnej lavici dlho nepobudol, pretože hostia presilovú hru po necelej minúte pretavili na otvárací zásah stretnutia - úspešným zakončovateľom „vlkov“ bol Sebastián Šmida. Početnej výhody sa pred záverom úvodného dejstva dočkali aj Topoľčany, vyrovnávajúcu trefu z nej však nevyťažili a do šatní sa šlo za stavu 0:1.

Aj na začiatku druhej tretiny smeroval za podrazenie na trestnú lavicu skúsený obranca, tentoraz to bol hosťujúci Drtina. Krátko po nevyužitej presilovke vzplanuli emócie u Jozefa Tomčáka, pre ktorého sa po nešportovom správaní štvrté meranie síl predčasne skončilo. O pár okamihov sa proti pravidlám previnil aj útočník Žiliny Halama, na čo Topoľčanci odpovedali presilovkovým gólom na 1:1. Ďalšie emócie vyplývajúce z dôležitosti boja o finále sa prejavili počas 34. minúty, keď bol k videniu pästný súboja Michala Nováka s Petrom Šidlíkom - obaja šli na dve minúty vychladnúť. Počet presných zásahov sa už do konca prostrednej časti nezmenil, pred treťou periódou svietil na ukazovateli vyrovnaný stav.

Zápisy do štatistík vylúčení pridalo žilinské mužstvo aj v poslednej dvadsaťminútovke. Prvé oslabenie poslednej tretiny sa pre hostí začalo v jej tretej minúte, no dopadlo bez gólového trestu. Rovnako skončila aj nasledujúca početná výhoda domáceho kádra, ktorý sa do posledného klaksónu snažil nakloniť misky váh na svoju stranu víťaznou trefou. Divácka kulisa sa však musela zaobísť bez radosti z presnej rany a tímy sa pomaly pripravovali na predĺženie.

Hra troch proti trom sa prelievala zo strany na stranu len dve a pol minúty, keď sa o postupovú trefu postaral hosťujúci krídelník Macek a spolu so svojimi kolegami mieria do finále.

 


Prehľad zápasu

1
Góly Góly
2
36 (2,78 %)
Strely Strely
30 (6,67 %)
28 (93,33 %)
Zákroky Zákroky
35 (97,22 %)
1/8 (12,50 %)
Presilové hry Presilové hry
1/2 (50,00 %)
1/2 (50,00 %)
Oslabenia Oslabenia
7/8 (87,50 %)
0/0 (0,00 %)
Vhadzovania Vhadzovania
0/0 (0,00 %)
Kompletný prehľad zápasu

Priebeh zápasu

1. tretina
2. tretina
3. tretina
Predĺženie
Zápas sa skončil
Kompletný priebeh zápasu

Súvisiace články