Slovenská hokejová liga

22. kolo, Číslo zápasu 608 (Základná časť) ZŠ Humenné

Hľadanie strateného sebavedomia - FOTO

HUMENNÉ (SZĽH) - Spišiaci sa stále nie a nie dostať do víťazného rytmu. Ambiciózny tím s postupovými ambíciami prehral v stredajšom súboji v Humennom hladko 1:5 a utrpel tak už tretiu prehru z posledných štyroch zápasov.

„Vždy čakáte víťazstvo, ale na začiatku sme nepremenili šance a po druhom a treťom góle sme psychicky padli. Potom sme sa už nevedeli vrátiť do zápasu,“ okomentoval nečakane hladkú prehru pri Laborci tréner Miroslav Mosnár.

Päťdesiatdvaročný kormidelník nahradil v pozícii hlavného trénera Róberta Spišáka po prehre v Leviciach. Domáci debut proti Považskej Bystrici mu spríjemnil triumf 4:1, no v Humennom sa opäť naplno prejavila súčasná nepohoda hráčov v žlto-modrých dresoch.

„Niečo som už videl, ale ešte si odsledujem nejaké veci a potom budeme múdrejší. Sú tu však problémy, ktoré potrebujeme riešiť. Potom závisí od hráčov, ako rýchlo sa nám to podarí,“ zamyslel sa bratislavský rodák, ktorý prišiel na Spiš s ambíciou hrať aktívny a atraktívny hokej. „Taký, ako hrala Spišská predtým. Momentálne je to o hlavách a potrebujeme hlavne pozdvihnúť psychiku. Hráči potrebujú nabrať stratené sebavedomie a potom to pôjde opäť hore. Chce to trpezlivosť.“

Tím „Novejši“ je na papieri silný. Prešpikovaný je hráčmi so skúsenosťami z extraligy a disponuje aj trojicou legionárov z Kanady. Tréner Mosnár však nevylučuje nejaké zmeny.

„Potrebovali by sme trochu posilniť, pretože nás sužuje premieňanie šancí. Chcelo by to aj pružnejšiu rozohrávku,“ naznačil súčasné potreby tímu kormidelník, ktorý štartoval aktuálnu sezónu na striedačke konkurenčného Martina. Naplnenie vysokých cieľov klubu zo Spiša je však podľa neho každopádne stále reálne. „Určite na to máme. Teraz je to naozaj hlavne o psychike a ak hráči získajú späť stratené sebavedomie, tak môžu ukázať určite oveľa viac.“

Fotogaleria