Slovenská hokejová liga

2:1 pp
(0:0, 1:1, 0:0, 1:0)
33. kolo, Číslo zápasu 664 (Základná časť) ZŠ Spišská Nová Ves

Štyridsiatka bez osláv, darčekom víťazný návrat (FOTO)

Prehra v Martine urobila Spišiakom škrt v boji o druhú priečku, no po strede je opäť všetko otvorené. Turčania nezískali v derby na žilinskom ani bod, zatiaľ čo hráči spred brán Slovenského raja zdolali Topoľčany 2:1 po predĺžení. Na svojho tabuľkového rivala tak strácajú jediný bodík.

V obojstranne takticky vedenom zápase sa prezentovali Spišská Nová Ves i Topoľčany pozornými defenzívami. Bezgólový stav zrušil až krkolomný gól Denisa Pätoprstého v 33. minúte.

„Bolo tam prečíslenie hneď po našej presilovke. Mali sme kus smoly, veď puk sa odrazil od hornej tyčky a spadol po chrbte brankára. Aj to je však hokej. Základ j, že sme sa nezložili a napokon sme to otočili. Lepšie by boli tri body, ale blíži sa play-off a tam sa budú počítať akékoľvek víťazstvá,“ skonštatoval kapitán Spišskej Novej Vsi Štefan Fabian.

O vyrovnanie sa postaral v závere druhej časti Róbert Džugan a bodku za gólovo chudobným stretnutím vystavil dve sekundy pred koncom predĺženia Drydn Dow.

„Bol to taký play-off zápas, ale takto sme to aj očakávali,“ pokračoval Fabian. „Vraveli sme si, že teraz už musíme hrať tak, ako keby to už play-off bolo. To znamená dodržiavať taktické pokyny trénera a hrať zo zabezpečenej obrany. V tomto zápase sa nám to podarilo a napokon sme vyhrali s jediným inkasovaným gólom.“

Pre skúseného obrancu išlo o vydarený návrat do zostavy po dlhšej zdravotnej pauze spôsobenej zlomeným malíčkom na nohe. Bielo-modrý dres si naposledy obliekol 5. februára v Skalici.

„Pôvodne to malo byť na tri týždne a stále to bolí. Blíži sa však play-off a už teda musím ísť aj cez bolesť. Pred kľúčovou časťou sezóny sa chcem rozohrať a nabehnúť do zápasového rytmu,“ okomentoval dôvody urýchleného návratu obranca, ktorý počas svojej maródky oslávil okrúhle 40. narodeniny. Potichu sa tak vyhol oslavám so spoluhráčmi. „Aspoň mám ušetrené,“ rozosmial sa. „Je mi však jasné, že ma to neminie. Oslavy si necháme na posezónne obdobie a dovtedy už snáď pominú aj tie pandemické opatrenia.“

Na nejaké oslavy momentálne nie sú podmienky a ani čas. Do konca základnej časti ostávajú štyri kolá a boj o druhú až štvrtú priečku je stále maximálne otvorený.

„Ide do tuhého. My starší sa to snažíme spoločne s trénermi zoceliť a mladším hráčom prízvukovať, že v play-off musíme hrať jednoduchý a zodpovedný hokej. Bez dodržiavania taktiky nemôžeme byť úspešní. Sila v tíme určite je, úspešní však budeme iba vtedy, ak budeme robiť všetko správne,“ prehovorili na záver skúsenosti spišskonovovesského kapitána Štefana Fabiana.

Fotogaleria