TIPOS Slovenská hokejová liga

54. kolo, Číslo zápasu 774 (Základná časť) Stredná športová škola Poprad 30 divákov
JOJ ŠPORT

Projekt SR 18: Mladíci v TIPOS SHL stále čakajú na víťazstvo, nestačili na Topoľčany

POPRAD (SZĽH) – Tím projektu centralizovanej prípravy slovenskej hokejovej reprezentácie do 18 stále čaká na prvé víťazstvo v aktuálnej sezóne TIPOS SHL. Zatiaľ čo v juniorskej extralige zverenci Tibora Tartaľa ťahajú sériu triumfov, v druhej najvyššej seniorskej súťaži vo štvrtok nestačili na hráčov Topoľčian, ktorým podľahli 1:6.

Domáci hokejisti dostali v úvode stretnutia výhodu dvoch presilových hier, ale nedokázali v nich skórovať. Topoľčianski hráči boli efektívnejší, keď si v druhej polovici prvého dejstva vytvorili dvojgólový náskok. V 13. minúte otvorili skóre presnou strelou po buly niekdajší draftový výber Montrealu Canadiens Jeremiah Addison a o 30 sekúnd neskôr z bezprostrednej blízkosti bránky presne namieril aj Adam Stránský. 

V druhej tretine padli rovnako dva góly, ktoré od seba opäť delilo iba pár sekúnd. V 38. minúte zvýšil vedenie hostí nenápadnou strelou Peter Šandor. Puk z jeho hokejky preletel cez viacero hráčov pred bránkou a prekvapil Samuela Urbana. V drese osemnástky rýchlo znížil Michal Liščinský, ktorý zakončil individuálnu akciu presnou strelou švihom. Tesne pred prestávkou ešte nevyužil obrovskú šancu topoľčiansky útočník Samuel Cápay. Gólovú radosť mu pokazil Urban pohotovým zákrokom na bránkovej čiare.

Snahu mladíkov o zdramatizovanie zápasu zmarili v tretej tretine dve vylúčenia v krátkom slede. Obranca Tomáš Kralovič inkasoval trest na päť minút a do konca stretnutia za faul kolenom a onedlho putoval na trestnú lavicu aj útočník Ondrej Maruna. Hráči Topoľčian ponúknutú dlhú presilovku o dvoch hráčov využili v 51. minúte, keď pridal ich štvrtý gól Michal Laurenčík. Hostia v koncovke duelu zveľadili víťazstvo dvoma presnými zásahmi, presadili sa Dávid Gergel a Peter Šandor. 

Hráči projektu uzavrú aktuálny týždeň piatkovým zápasom v Extralige juniorov. Na ľade Strednej športovej školy v Poprade vykorčuľujú o 12.00 h proti hokejistom HK Gladiators Trnava.

Hlas po zápase:

Tibor Tartaľ, tréner SR 18: "Určite nemôžem povedať, že sme odohrali dobrý zápas. Nemôžeme byť spokojní s našou hrou v druhej tretine, ktorá nespĺňala parametre projektu centralizovanej prípravy. Zároveň sme nevyužili momentum za stavu 1:3 a, bohužiaľ, v závere, keď sme mohli niečo urobiť s výsledkom, sme sa dopustili dvoch vylúčení, ktoré nás poslali do oslabenia troch proti piatim a v ňom sme inkasovali. Musíme prevziať zodpovednosť za našu hru telom aj za naše hokejky a zajtra napraviť nevydarené momenty z dnešného duelu. Pôjdeme za víťazstvom a bude chcieť dominovať."

TIPOS SHL – vložený zápas

JOJ Šport Slovensko 18 – HC Topoľčany 1:6 (0:2, 1:1, 0:3)
Góly:
38. Liščinský (Sakmár) – 13. Addison (Tomčák), 14. A. Stránský (Cápay, H. Ručkay), 38. Šandor (Hřebíček, Plochotnik), 51. Laurenčík (Cápay, H. Ručkay), 57. Gergel (Matej, Dosek), 58. Šandor (Hřebíček, Zekucia).
Vylúčení: 5:5 na 2 min, navyše Královič na 5+DKZ, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Smrek, Kocúr – Valachovič, Riš, 30 divákov.

Zostava JOJ Šport Slovensko 18: S. Urban – S. Kupec, Královič, Valko, Ďurina, Petras, Šlank, Sakmár – Liščinský, T. Pobežal, Masnica – Maruna, Párička, Feranec – Jobek, S. Gron ml., T. Varga – M. Liška, Rohaľ. Tréner T. Tartaľ.

Fotogaleria