TIPOS Slovenská hokejová liga

64. kolo, Číslo zápasu 784 (Základná časť) ZŠ Humenné 347 divákov
JOJ ŠPORT

Projekt SR 18: Mladíci vzdorovali favoritovi, v Humennom prehrali o gól

HUMENNÉ (SZĽH) – Tím projektu centralizovanej prípravy slovenskej hokejovej reprezentácie do 18 rokov siahal na bod v utorňajšom vloženom zápase TIPOS SHL na klzisku favorizovaného Humenného. V súboji s čerstvým víťazom JOJ ŠPORT Slovenského pohára však mladíci prehrali najtesnejším rozdielom 2:3. 

Humenčania v úvodnej tretine herne dominovali a súperovi dovolili iba tri strelecké pokusy. Domáci ohrozili Lukáša Fürstena až deväťkrát, z čoho vyťažili jeden gól. V 8. minúte sa presadil Filip Vaško. V druhom dejstve naňho v presilovke nadviazal Igor Safaralejev, ale hráči osemnástky dokázali rýchlo znížiť. Dobrým napádaním donútili východniarov k chybe a Milan Tadeáš Jobek zužitkoval prihrávku Michala Liščinského. V úvode záverečnej tretiny slovenskí reprezentanti dokonca vyrovnali zásluhou Ondreja Marunu. Onedlho však domácim dopriali početnú výhodu, v ktorej rozhodol o triumfe Humenného druhým gólom v zápase Safaralejev.

Najbližší duel odohrajú mladí Slováci až budúci týždeň, v ktorom ich čakajú hneď tri súťažné konfrontácie. V pondelok sa predstavia v Brezne, v utorok v Leviciach a nabitý program zavŕšia vo štvrtok dopoludnia v Martine. 

Hlas po zápase

Tibor Tartaľ, tréner SR 18: „Stál proti nám kvalitný súper v podobe víťaza Slovenského pohára. Chceli sme hrať tvrdo a rýchlo. Boli sme trpezliví vo svojej hre, čo nám prinieslo vyrovnanie stavu na 2:2. Páčila sa mi túžba mužstva po víťazstve a vášeň pre hru. Zaváhali sme však v oslabení, čo nás napokon stálo body.“

TIPOS SHL

HC 19 Humenné – JOJ ŠPORT Slovensko 18 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Góly:
8. Vaško (Markuš, Safaralejev), 27. Safaralejev (Lenďák, M. Novota), 49. Safaralejev (Lenďák, M. Novota) – 30. Jobek (Liščinský), 46. Maruna (Jobek, Liščinský).
Vylúčení: 2:5 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, strely na bránku: 35:19, rozhodovali: Kocúr, Smerek – Pribula, Ordzovenský, 347 divákov.

Slovensko: Fürsten – Královič, Pišoja, Sakmár, Beluško, Šlank, S. Kupec, Ďurina, Petras – Ridzoň, Párička, Masnica – Maruna, Jobek, Liščinský – T. Varga, S. Gron ml., Rohaľ – Feranec, Sobotka, M. Liška. Tréner T. Tartaľ.
 

Fotogaleria