JOJ Šport Slovenský pohár

5:2 pp
(0:1, 4:0, 0:1, 1:0)
Stav série: 1:0 2. kolo, Číslo zápasu 60536 (SEMIFINÁLE 2. kolo) ZŠ Humenné 463 divákov
JOJ ŠPORT

Skvelá druhá tretina posunula Levov do finále. Vaško: Motivácia získať trofej je silná

V úvodnom zápase semifinálovej série prehrali v slovenskom Ríme 2:4 a keď inkasovali v domácej odvete gól už v tridsiatej sekunde, vyzeralo to s humenskými šancami na postup do finále JOJ Slovenského pohára veľmi bledo. Nádej na zavesenie prvej vlajky dokumentujúcej úspech klubu pod strop haly však napokon predsa len žije. Zverenci trénera Andreja Parfenova totiž predviedli drvivú štvorgólovú druhú tretinu a hoci v tretej časti inkasovali, v predĺžení rozjasal necelých päťsto divákov útočník Igor Safaralejev.

„Rýchly gól v úvode nás trochu zaskočil, ale potom sme vyvinuli tlak. Chlapcov sme nabádali k tomu, aby pokračovali v aktívnej hre a verili sme, že góly prídu. V druhej tretine sme si vynútili presilové hry a výsledok sme otočili v náš prospech. Tretiu tretinu sme chceli zvládnuť trochu lepšie, ale nevadí – podstatné je, že sme vyhrali. Diváci si užili pekný zápas,“ skonštatoval spokojným tónom asistent trénera Levov Ivan Boržík.

Humenčania prehrali úvodnú tretinu aj napriek streleckej prevahe 20:7. O odkliatie bránky Juraja Hollého sa postaral až kapitán Filip Vaško, ktorý vyrovnal v 24. minúte.

„Nebolo to ideálne a náš plán bol úplne iný,“ priznal 29-ročný košický odchovanec. „Chceli sme na nich vybehnúť a už v prvej tretine sme mali šance na góly. Nevyšlo to, ale hrali sme dobre a chlapcom som v šatni vravel, že musíme byť trpezliví. Druhá tretina bola vynikajúca a prišli už aj potrebné góly.“

Po dvoch tretinách sa zdali byť Gladiátori na kolenách, no siedmy pohárový gól Michela Miklíka ich vrátil do hry a zápas posunul do predĺženia.

„V tretej tretine sme to chceli ubrániť bez inkasovaného gólu. Jeden nešťastný padol, ale našťastie to dopadlo dobre. Som rád, že to Igor rozhodol v nájazde, pretože už ja osobne som už bol vyžmýkaný a aj som vravel, že sa mi už na ľad nechce,“ pousmial sa Vaško.

Asistent trénera Trnavy Roman Straka vyjadril spokojnosť s prvou a treťou tretinou. „Rozhodla však tá druhá. V nej sme urobili veľa chýb a faulov. Nedostávali sme sa pritom pod tlak a mali sme čisté puky na hokejkách. Boli to jednoducho naše chyby. Všetky tie fauly sa dali pískať a inkasovali sme štyri góly. Ostáva teda zablahoželať Humennému k postupu a držím mu palce, aby to dotiahol do víťazného konca.“

To bude pochopiteľne cieľ lídra tabuľky SHL. „Nikto nejde do finále s cieľom prehrať. Keď sme už takto ďaleko, tak túžime získať trofej,“ vyslovil sa Boržík a Vaško dodal. „Do pohára sme išli s malou dušičkou. Mali sme ťažkú skupinu, ale dobrými výkonmi sme sa dostali až do finále a teraz to už chceme vyhrať. Vedenie sľúbilo, že celá prémia ostane v šatni. Máme teda obrovskú motiváciu a uvidíme, kto nás v tom finále čaká. Mne osobne je to jedno.“

V súboji o trofej nastúpia Humenčania proti postupujúcemu z dvojice Vlci Žilina – HK Levice. Úvodný zápas sa skončil remízou 3:3.

Fotogaleria