Michalovce rozstrieľali Topoľčany, v Martine 1600 divákov, gólové hody Dubnice a Prešova

Druhé kolo našej druhej najvyššej hokejovej súťaže prinieslo viacero zaujímavých zápasov a aj prvé prekvapenia. Šláger kola zvládli Michalovce s eleganciou a Topoľčany zostrelili šiestimi gólmi. Martin pred fantastickou kulisou zvládol atraktívnu reprízu minuloročného finále 2. lige. Vlani strieborná Skalica väčšinu zápasu doťahovala náskok outsidera z Považskej Bystrice a o víťazovi rozhodlo až predĺženie. V riadnom hracom čase sa neskončil ani súboj Spišiakov proti HC Bratislave. Šialený duel so 14 gólmi videli diváci v Trnave. Gladiátori viedli nad Dubnicou v prvej tretine 3:1, nakoniec ale odišli s výpraskom 5:9. Debakel dostali aj Nové Zámky B, ktoré inkasovali od narýchlo poskladanému tímu Prešova deväť gólov.

 

Výsledky 2. kola St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy


HK Skalica - HK 95 Považská Bystrica 4:3sn (0:1, 2:1, 1:1, 0:0 - 1:0)

Góly: 29. Štumpf (Hujsa), 37. Pač (Hujsa), 49. Štumpf (Kutálek, Škápik), rozh. náj. Vaškovič – 7. Németh (Ďurkech), 28. Mokrohajský (Zlocha), 48. Mokrohajský. Vylúčenia: 4:5 na 2 min., navyše Janík 10 min. OT za vrazenie na mantinel. Presilovky: 0:2. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Žák – Nosek, Jurčiak. Diváci: 629.

Skalica: Romančík – Škápik, Janík, Trávniček, Pač, Hílek, Straka, Mrázik – Štumpf, Hujsa, Kutálek – Vaškovič, Jurák, Janáč – Dufek, Okoličány – Kotzman P., Jaša.

Považská Bystrica: Kompas – Niník, Leško, Ďurkech, Bednár, Augustín, Trška, Savara – Dolinajec, Cíger, Koleda – Drevenák, Zlocha, Mokrohajský – Miro, Rodionov, Bednár – Németh, Turan, Kutsevych.

Dopisovateľ: Vlado Miček, nazahori.sk
Do zápasu vstúpili domáci lepšie, vytvorili si niekoľko nádejných príležitostí, ale nepremenili a tak pykali. Z ojedinelej šance hostí sa presadil Németh a hostia viedli. Záhoráci zvýšili obrátky vytvorili si šance, ale nedokázali ich využiť. Nevyužili ani výhodu o dvoch hráčov a tak sa do šatní išlo za tesného vedenia hostí.

Aj v druhej časti pokračoval tlak domácich a gól visel vo vzduchu. Lenže prišlo vylúčenie na strane Záhorákov a hostia sa v polovici stretnutia ujali dvojgólového vedenia, keď sa z bezprostrednej blízkosti presadil Mokrohájsky. Našťastie domácim stačilo 26 sekúnd, aby sa pred brankárom najlepšie zorientoval Štumpf a otvoril si tohtosezónny strelecký účet v drese Skalice. Domáci aj naďalej tlačili a napokon sa dočkali vylúčenia po tom, ako sa presnou strelou od modrej prezentoval Marek Páč. V závere museli domáci čeliť presilovej hre, ale ubránili sa a do kabín sa išlo za nerozhodného stavu.

V 43. minúte rozohrali Skaličania kombinačnú akciu, ale Kutálek volil prihrávku, ktorú obrana stačila zneškodniť. O pár okamihov tečoval strelu od modrej Štumpf, ale Kompas bol pripravený. V 46. minúte sa naskytla obrovský šanca hosťom, ale Ľuboš Miro trafil iba konštrukciu bránky. Útočný hokej pokračoval zo strany Záhorákov aj po tejto príležitosti hostí a v 47. minúte Jaša a o pár sekúnd Pavol Kotzman svoje šance nepremenili. V 47. minúte rozhodcovia prísne vylúčili Hujsu v útočnom pásme a v presilovej hre z pravej strany prestrelil Mokrohájsky po druhýkrát Romančíka. Radosť hostí však trvala iba pár sekúnd, lebo zdravo nahnevaný Hujsa si povodil obranu súpera, našiel voľného Štumpfa a ten už vedel čo s pukom, poslal ho do siete bezmocného Kompasa. V 52. minúteišiel na trestnuú lavicu hosťujúci Ján Zlocha, domáci hostí zavreli na dve minúty v ich obrannom pásme, ale gól z toho nebol. Po presilovej hre sa do šance dostával Jaša, ale obrana ho stihla zablokovať. V 56. minúte sa do prečíslenia dostali Hujsa a Štumpf, ale prvý menovaný samostatnú akciu nezakončil gólom. Necelé tri minúty sa do veľkej príležitosti dostal hosťujúciMiro, ale Romančík skvele zasiahol. Vzápätí si veľký tlak vytvorili domáci, ale ani jedna strela neskončila za Kompasom a tak prišlo k predĺženiu.

V predĺžení mali nádejné príležitosti Hujsa aj Kutálek. aôe nevyužili ich a tak sa rozhodovalo až v samostatných nájazdoch. Tie boli mimoriadne napínavé a až v 8. sérii rozhodol Ľubo Vaškovič.

 

HK Spišská Nová Ves - HC Osmos Bratislava 2:1pp (0:1, 1:0, 0:0, 1:0)

Góly: 38. Zwick (Nagy, Vantroba), 65. Kyčák (Krmenčík) – 3. Prokop (Šalka, Musliu). Vylúčenia: 5:7 na 2 min., navyše Findura 5+DKZ za napadnutie. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Valach – Šoltés, Stanzel. Diváci: 354.

Spišská Nová Ves: Surák – Zekucia, Vantroba, Osuský, Cvengroš, Turan, Krmenčík – Findura, Nagy, Olejník – Halász, Koky, Zwick – Šebest, Macko, Štrauch – Soveľ, Pastucha, Kyčák.

HC Bratislava: Němec – Valjent, Kuzmín, Juriga, Ficel, Guoth, Pavešic, Čech, Vidovič – Klučiar, Kalináč, Danišovský – Musliu, Prokop, Šalka – Mikolášek, Kratochvíla, Ondris – Puš, Bednarič, Brodek.

 

HK Dukla Ingema Michalovce - HC Topoľčany 6:0 (3:0, 1:0, 2:0)

Góly: 1. Gavrik (Bdžoch, Piatak), 2. Róth (Safaraleev, Linet), 16. Hamráček (Baláž, Valečko), 25. Cútt (Chalupa, Valečko), 53. Linet, 54. Gavrik (Kolba, Piatak). Vylúčenia: 6:11 na 2 min., navyše Hruška 10 min. OT za nešportové správanie. Presilovky: 2:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Korba – Riš, Homola. Diváci: 900.

Michalovce: Trenčan – Kolba, Bdžoch, Korenko, Hančák, Novický, Hopkovič, Valečko, Balko – Mašlonka, Piatak, Gavrik – Banovský, Cútt, Chalupa – Róth, Linet, Safaraleev – Hamráček, Toma, Baláž

Topoľčany: Halo – Kováčik, Ďurčo, Král, Hrudík, Bystričan, Hruška, Gergel, Duran – Podstavek, Tomčák, Uhnák – Bečka, Laššo, Tábi – Kluka, Šťastný, Pekarčík – Gergel, Klenko, Dvonč.

Dopisovateľ: Peter Brendza, novinyzemplina.sk
Michalovčania mali raketový štart do zápasu. Už po 36. sekundách hry viedli po góle Gavrika 1:0 a neubehla ani celá druhá minúta, a skóre sa menilo opäť, keď sa presadil Mário Róth. Lavička Topoľčian ihneď reagovala oddychovým časom, ktorý ale nápor Dukly nezastavil. V prvej časti sa gólovo uviedla aj štvrtá lajny, keď sa presadil Lukáš Hamráček.

V druhej časti sa hra vyrovnala a šance si hlavne po michalovských chybách vypracovali aj hostia. Ich dva nájazdy ale spoľahlivo vyriešil Adam Trenčan. V tejto časti sme videli aj viacero vylúčení, hra tak bola poriadne rozkúskovaná. Michalovčania aj napriek tomu zvýšili skóre, keď sa v presilovke presadil Radovan Cútt. V tretej tretine sa už zápas iba dohrával. Michalovčania po presných zásahoch Lineta a Gavrika navyšili skóre a po výhre 6:0 tak majú za sebou šesťbodový vstup do sezóny.

 

HK Martin - MHK Humenné 4:3 (3:1, 1:0, 0:2)

Góly:17. Brezniak (Poliaček, Pacalaj), 18. Rudzan (Themár, Markovič), 20. Poliaček (Brezniak, Jurášek), 26. Poliaček (Brezniak, Burzík) – 13. Žitný (Komloš, Vrábeľ), 47. Žitný (Pavúk), 54. Fedorko (Vaško). Vylúčenia: 5:10 na 2 min., navyše Tabaček 10 min. OT za nešportové správani. Presilovky: 3:0. Oslabenia: 0:1. Rozhodovali: Krist – Durmis, Ševčík. Diváci: 1612.

Martin: Gavalier – Tabaček, Lavička, Pacalaj, Burzík, Rusina, Dvořák, Themár, Brveník – Markovič, Langhammer, Rudzan – Poliaček, Jurášek, Brezniak – Zeliska, Dírer, Pokrivčák – Paulíny, Barto, Rechtorík.

Humenné: M. Nagy – Mačkovič, Krempaský, Pavúk, Evstingneev, Buraľ, Komloš ,Stríž, Markuš – Vaško, Babinets, Fedorko – Solomochak, Bylina, Jokeľ – Žitný, Krajňák, Vrábeľ – Lesňák, Majerník, Kamenický.

 

Dopisovateľ: Daniel Modrovský, HK Martin
Úvod stretnutia domácich veľa radosti nepriniesol, po jednej z chýb v obrannom pásme pykali zásluhou Žitného. Nasledovalo niekoľko vylúčení na domácej strane i početné zapojenie sa hráčov z oboch strán do potýčky, ktorá na niekoľko minút paralyzovala stretnutie. Humenné zároveň nezvládlo presilovú hru o dvoch hráčov, Martin ho trestal v 17. minúte po vyrovnávajúcom góle Brezniaka. Druhú presilovú hru využili domáci hráči už po minúte, Rudzan otáčal skóre. Záver tretiny vyšiel domácim na výbornú. Ich aktivitu v poslednej sekunde ešte musel odobriť rozhodca a vrátiť tímy dohrať tretinu, na pohodlný náskok z pohľadu Martina to ale stačilo. v druhej tretine hral svoju hru, tú ešte podčiarkol ďalším gólov počas presilovej hry z ktorého sa tešil Poliaček. V tretej tretine sa domáci hráči dopúšťali mnohých chýb, Žitný jednu z nich potrestal svojím druhým gólom v zápase. Domáca striedačka si zobrala oddychový čas, slová trénerov ale nepadli na úrodnú pôdu. Vaško totiž vo vlastnom oslabení dokázal uniknúť a znížiť na rozdiel jedného gólu. O záverečný tlak hostí obral spoluhráčov Buraľ za zbytočný faul na Brezniaka, stretnutie sa tak skončilo víťazstvom 4:3 v prospech Martina.

 

HK Gladiators Trnava - MHK Dubnica nad Váhom 5:9 (3:2, 1:6, 1:1)

Góly: 8. Burian, 10. Ševčík (Schmidt), 15. Hrbáčik (Valo), 34. Szalay (Poláček, Ševčík), 45. Valo – 10. Kokavec, 16. Kokavec (Trenčan), 22. Kútny (Serkin), 24. Macek, 27. Lantoš, 29. Krajči (Ďuriš), 36. Trenčan (Hegyi), 38. Serkin (Krajči, Brňák), 42. Lantoš (Serkin, Rehák). Vylúčenia: 3:3 na 2 min. Presilovky: 1:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Valko – Frimmel, D. Konc ml.. Diváci: 175.

Trnava: Kutej (41. Brucháč) – Šimek, Poláček, Burian, Mihalko, Klein, Kuna, Housa, Kormúth – Ševčík, Schmidt, Szalay – Hudec, Valo, Hrbáčik – Škokor, Klema, Ftáčnik – Lukačovič, Lindeman, Mikeš.

Dubnica nad Váhom: Gibl – Jarábek, Brňák, Serkin, Rehák, Hohl, Hlaváček, Vakhrameev, Vyskoč – Kristín, Ďuriš, Krajči – Macek, Lantoš, Kútny – Trenčan, Hegyi, Kokavec – Mrava, Jakubík, Medek.

Dopisovateľ: Rudolf Macko, tréner HK Gladiators Trnava
Trnave patril úvod a nakoniec aj cela prvá tretina, keď dobrým pohybom zaskočili skúsenejšie družstvo Dubnice a vyhrala túto časť 3:2. V druhej tretine súper zvýšili obrátky Trnavčania sa dostali pod tlak a tento ich herný výpadok dokonale využili skúsenejší hráči Dubnice a tak  otočil nepriaznivý výsledok vo svoj prospech. V podstate táto časť rozhodla o samotnom zápase. V poslednej tretine padlo už len po jednom góle a tak Dubnica zaslúžene vyhrala.

 

HC Mikron Nové Zámky B - HC Prešov 1:9 (0:2, 1:5, 0:2)

Góly: 32. Kucsera (Sabo, Štefánik) – 5. Novotný (Gábor), 9. Iždinský (Kováč, Török), 21. Novotný (Tužinský), 22. Stena (Rudy, Miščík), 29. Tužinský (Dubina, Novotný), 36. Török (Magdolen, Novák), 39. Lamač (Nociar), 42. Miščík (Lupták, Nociar), 59. Magdolen (Halama, Dubina). Vylúčenia: 5:3 na 2 min. Presilovky: 0:3. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Purgat – Junek, Jedlička. Diváci: 56.

Nové Zámky B: Vyžinkár – Kudrna, Evkokimov, Štefánik, Sabo, Židulják, Jesenský, Petro – Dobrotina, Buc, Maroš – Kucsera, Vörös, Hariš – Ryšavý, Gubó, Danilov – Janka, Otruba, Ruzsinszki.

Prešov: Babik (30. Martinek) – Gábor, Nociar, Dubina, E. Török, Kováč – Novák, Tužinský, Novotný – Miščík, Stena, Lupták – Magdolen, Halama, Hrabčák – Lamač, Iždinský.

Garip Saliji, tréner HC Nové Zámky B: Dnes nemám veľmi čo hodnotiť, aj keď máme mladé mužstvo, tak bojovnosť a nasadenie musí byť 100%. A to dnes nebolo. Chalani podali slabý výkon bez emócií, súper zaslúžene vyhral. Pochvalu si zaslúži len brankár Vyzinkár..