VLCI „ulovili“ TOP posilu, Prešov hýril aktivitou. Čo priniesol posledný deň prestupového obdobia?

Štvrtok 15.2.2023. To bol deň, kedy sa prestupový trh v TIPOS Slovenskej hokejovej lige definitívne uzavrel. Tak, ako každý rok, ani tentokrát nebola núdza o zaujímavé prestupy. Pozrite si súhrn všetkého podstatného z posledných dní transferového obdobia na jednom mieste. 

Najväčšiu „rybu“ ulovil suverén základnej časti. Pod Dubeň sa zo Žiaru nad Hronom sťahuje Martin Jakúbek. Jeden z najproduktívnejších hráčov SHL odohral v drese „indiánov“ za tri sezóny dokopy 140 súťažných zápasov, v ktorých získal 160 bodov za 69 gólov a 91 asistencií. V tomto ročníku zbiera v priemere takmer jeden a pol bodu na zápas. Deväť zápasov odohral aj v prvom tíme vo Zvolene, kde si pripísal tri asistencie.

Žiarčania našli za svojho najproduktívnejšieho hráča náhradu v poslednom tíme tabuľky. Z Rimavskej Soboty prichádza ruský krídelník Jurij Nazarov, ktorý v 39 zápasoch tejto sezóny nazbieral 33 bodov. Spolu s ním opúšťa nováčika TIPOS SHL aj rovnako produktívny Martin Ďaloga, ktorý zamieril do Prešova. Ešte pred nimi zamieril do Dubnice obranca Martin Lenďák, ktorý v minulom ročníku vybojoval s Humenným postup do extraligy.

Martin Jakúbek

Martin Jakúbek, ktorý sa v minule sezóne dostal do All-Star tímu TIPOS SHL, zamieril do Žiliny. Zdroj: Dušan DuPe Pethö

Veľkou aktivitou hýrili v posledných dňoch prestupového obdobia funkcionári Prešova. Okrem spomenutého Ďalogu pribudli od začiatku mesiaca do tímu gólman Juraj Hollý, útočník Lukáš Lačný a potvrdený bol aj prestup Vladimíra Mihalika, ktorý za "koňarov" už nastupoval. Šarišania definitívne získali gólmana Juraja Ovečku z Nových Zámkov výmenou za Richarda Sabola. Z Popradu prichádza do tímu Patrik Oško, ktorý odohral viac ako 150 zápasov aj v extralige. Ako poslednú posilu predstavili Prešovčania Filipa Vrábeľa, kmeňového hráča Humenného, ktorý ale väčšinu sezóny pôsobil v Trebišove.

Považská Bystrica predĺženie hosťovania obrancu Jána Nahálku zo Žiliny, ktorý už v téme "panterov" odohral trinásť zápasov. Naopak, Jakub Pišoja a Michal Juščák, ktorý pri maródke vypomáhali v rámci dohody o striedavých štartoch, sa vracajú do Žiliny.

VLCI Žilina

Príchody: Martin Jakúbek (HK MŠK Indian Žiar nad Hronom), Martin Belluš (návrat z hosťovania v HK Poprad), Jakub Pišoja, Michal Juščák (obaja návrat z hosťovania v HK ‘95 Považská Bystrica)

Odchody: Ján Nahálka (hosťovanie v tíme HK ‘95 Považská Bystrica)

HK ‘95 Považská Bystrica

Príchody: Ján Nahálka (hosťovanie z tímu VLCI Žilina)

Odchody: Jakub Pišoja, Michal Juščák (obaja návrat z hosťovania do VLCI Žilina)

HC PREŠOV

Príchody: Martin Ďaloga (HKM Rimavská Sobota), Patrik Oško (Aquacity Pikes), Vladimír Mihalik (HC Košice), Lukáš Lačný (HC 19 Humenné), Juraj Hollý (HK Gladiators Trnava), Juraj Ovečka (HC MIKRON Nové Zámky), Filip Vrábeľ (HC 19 Humenné/HK STEEL TEAM Trebišov)

Odchody: Richard Sabol (HC MIKRON Nové Zámky)

HC Topoľčany

Príchody: Ilja Babrusev (HC Hronov)

Odchody: Lukáš Klíma (TSS Group Dubnica)

HK MŠK Indian Žiar nad Hronom

Príchody: Jurij Nazarov (HKM Rimavská Sobota)

Odchody: Martin Jakúbek (VLCI Žilina)

HK Skalica

Príchody: 

Odchody: 

Modré krídla Slovan

Príchody: -

Odchody: -

TSS GROUP Dubnica

Príchody: Lukáš Klíma (HC Topoľčany), Martin Lenďák (HKM Rimavská Sobota)

Odchody: Alex Géci (HC MIKRON Nové Zámky)

Aquacity Pikes

Príchody: 

Odchody: Patrik Oško (HC Prešov)

HK STEEL TEAM Trebišov

Príchody: Patrik Jurčák (hosťovanie z HC Košice), Róbert Fedor (hosťovanie z HK Dukla Ingema Michalovce), Matej Jacko (hosťovanie z HC 19 Humenne)

Odchody: Filip Vrábeľ (HC PREŠOV) 

HK Gladiators Trnava

Príchody: Adam Barcík (HKM Zvolen)

Odchody: Mário Múčka (HC MIKRON Nové Zámky), Juraj Hollý (HC Prešov), Aapo Alapuranen (Cracovia Krakov), Samuel Zahradník (FPS)

HKM Rimavská Sobota

Príchody: 

Odchody: Martin Ďaloga (HC Prešov), Jurij Nazarov (HK MŠK Indian Žiar nad Hronom), Martin Lenďák (TSS Group Dubnica), Ľubomír Hojo

Posledná aktualizácia 16.2.2024 o 18:30