V Rimavskej Sobote zavládla postupová eufória. SHL máme určite záujem hrať, znie z klubu

Priamy postup sa v súťažnom ročníku 2022/23 týkal takisto 2. hokejovej ligy. Zálusk na posun do TIPOS SHL si robili hneď niekoľkí účastníci. Tretiu najvyššiu súťaž napokon po play-off plnom prekvapení ovládla Rimavská Sobota, pre ktorú ide o najväčší úspech v klubovej histórii. 

Trebišov, Detva či Senica. Ašpirantov na postup bolo viacero. Finálový súboj napokon zviedli „medvede“ spod Poľany proti Rimavskej Sobote. Sériu hranú na tri víťazné stretnutia ovládli v pomere 3:1 muži z juhu republiky. „V Rimavskej Sobote momentálne vládne eufória. O postup sme bojovali dlhé roky a konečne sa to podarilo. Mesto naozaj žije hokejom,“ netají predseda klubu Michal Slovák. 

Piaty duel série bol pre zverencov hlavného trénera Jána Podkonického rozhodujúcim. Víťazstvo 3:2 zariadil rozdielovým gólom talentovaný domáci odchovanec Dalibor Ďuriš. „Oslavy začali hneď po zápase. Hoci je viacero chalanov zo Zvolena, pridali sa na cestu autobusom k nám. Šli sme do podniku, kde nás už čakali fanúšikovia. Spolu s nimi sme až do rána náležite radovali. Niektorým nestačilo a potiahli ešte dlhšie,“ smeje sa 35-ročný člen štruktúr HKM.  

HKM Rimavská Sobota

V Rimavskej Sobote sa v nadchádzajúcom ročníku bude s veľkou pravdepodobnosťou hrať TIPOS SHL. Zdroj: HKM Rimavská Sobota

Organizácia pri rieke Rimava vznikla v roku 1995. O kvalitatívny stupienok nahor sa posunula vôbec po prvý raz vo svojej histórii. „Stále sme mali najvyššie ciele, chceli sa prezentovať hokejom atraktívnym pre oko fanúšika. Káder vždy budujeme okolo silného jadra tvoreného skvelými hráčmi a klubovými stálicami. To je základ toho, aby sme mohli neustále posúvať méty,“ hovorí bývalý obranca, ktorý iba vlani ukončil profesionálnu hráčsku kariéru.

Zimný štadión v Rimavskej Sobote disponuje kapacitou 1500 miest. Vzhľadom na historický úspech bude musieť prejsť malou modernizáciou. „Samozrejme, štadión bude potrebovať niekoľko inovácií, do ktorých by sme sa radi pustili. Zrejme budeme žiadať aj o zopár výnimiek, keby sa náhodou niečo nestihlo, ale to je ešte ďaleko,“ zamýšľa sa jedna z hlavných osobností fungovania hokejového klubu.  

„Pokiaľ pôjde všetko podľa predstáv, káder začneme budovať už v máji. Záujem hrať TIPOS SHL z našej strany určite je. Čakajú nás jednania s partnermi, mestom a ďalšie potrebné záležitosti, po ktorých sa definitívne rozhodne,“ uzatvára Michal Slovák, predseda HKM Rimavská Sobota.