ALL-STAR tím Slovenskej hokejovej ligy 2020/2021

Do All-star tímu SHL za minulú sezónu 2020/2021 sa dostali až piati finalisti minulého ročníka. Víťazný tím Spišiakov zastupuje najlepší gólman súťaže Marcel Melicherčík, ktorý sa podieľal na triumfe východniarov 93,89 % úspešnosťou zákrokov. Dopĺňa ho vlaňajší kapitán spišskonovoveského tímu, 40-ročný veterán Štefan Fabian. Druhý finalista spod Dubňa má v All-star výbere sezóny najproduktívnejšieho hráča ligy Patrika Koyša aj najproduktívnejšieho obrancu celej súťaže Henricha Jaborníka, tretím Žilinčanom je Jaroslav Markovič. Šesticu najlepších uzatvára krídelník Topoľčian Róbert Varga.

Anketu Hokejista roka obnovil Slovenský zväz ľadového hokeja po ročnej prestávke. Vlani sa jej výsledky nevyhlasovali, keďže sezóna 2019/2020 sa nedohrala pre vypuknutie pandémie koronavírusu. Vzhľadom na protipandemické opatrenia zvolil SZĽH inovatívnu cestu. Najlepších hokejistov roka vyhlasujú počas celého dňa na sociálnych sieťach Hockey Slovakia z virtuálneho štúdia moderátori Boris a Brambor, teda bývalí hokejisti Boris Valábik a Marián Gáborík (víťaz ankety v roku 2014 a trikrát najlepší útočník Slovenska). Tento rok určovali najlepších členovia Výkonného výboru SZĽH, zástupcovia SZĽH a klubov a novinári.

 

 

All-star tím Slovenskej hokejovej ligy 2020/2021

 

Marcel MelicherčíkMarcel Melicherčík (brankár HK Spišská Nová Ves)

Ochranca spišskonovoveskej svätyne sa veľkým dielom pričinil o celkové prvenstvo Spišskej Novej Vsi v minulej sezóne SHL, a tak aj o postup do extraligy, kde je momentálne tiež brankárom s najvyššou percentuálnou úspešnosťou zákrokov. Vlaňajšiu sezónu zakončil s 93,89 %, vychytal 7-krát čisté konto a inkasoval v priemere iba 2 góly za zápas.

 

Štefan FabianŠtefan Fabián (obranca HK Spišská Nová Ves)

Štyridsaťročný veterán Štefan Fabián bol najproduktívnejším obrancom Spišiakov, no hlavne s kapitánskom céčkom na hrudi bol správnym lídrom, ktorý svojimi skúsenosťami výrazne dopomohol k celkovému prvenstvu svojho tímu a postupu do extraligy. Po sezóne však na Spiši skončil a v kariére zatiaľ ďalej nepokračuje. 

 

Henrich JaborníkHenrích Jaborník (obranca Vlci Žilina)

Defenzívny pilier žilinskej obrany prišiel pod Dubeň z Trenčína, v drese „vlkov“ sa stal v minulej sezóne s 30 bodmi najproduktívnejším obrancom celej súťaže, zároveň bol najlepším obrancom v rámci štatistiky + / - s 31 plusovými bodmi. 

 

Patrik KoyšPatrik Koyš (útočník Vlci Žilina)

Bývalý mládežnícky reprezentant sa vlani stal najproduktívnejším hráčom SHL, keď v 50 zápasoch nazbieral 63 bodov za 20 gólov a 43 asistencií. Ani jeho body však napokon nestačili favorizovanej Žiline na ligové prvenstvo a postup do extraligy, 26-ročný Koyš sa napriek tomu rozhodol pod Dubňom pokračovať.

 

Róbert VargaRóbert Varga (útočník HC Topoľčany)

Dvadsaťšesťročný líder Topoľčian si pripísal na svoje konto v 42 zápasoch 31 presných zásahov a 19 asistencií. V súboji so Skalicou 18. decembra 2020 zaknihoval v jednom zápase 4 góly. Ani Vargova produktivita však nestačila „žochárom“, ktorí vypadli v play-off už vo štvrťfinále prekvapivo hladko 0:4 na zápasy s Dubnicou.

 

 

Jaroslav MarkovičJaroslav Markovič (útočník Vlci Žilina)

Žilinský kapitán síce nedoviedol svoj celok k titulu, no bol jeho správnym ťahúňom počas celej sezóny. S 56 bodmi bol tretí najproduktívnejší hráč súťaže. Navyše ešte cennejší je Markovičov suverénny trium v rámci štatistiky +/- s 37 plusovými bodmi.