Dokonalý obrat, prvé miesto v tabuľke. Vybiral si pochvaľuje vstup do sezóny

Veľmi cenný triumf po dokonalom obrate si na svoje konto pripísali hokejisti HK ESMERO Skalica. V treťom kole TIPOS Hokejovej ligy prehrávali na ľade HK MŠK Indian Žiar nad Hronom už na začiatku piatej minúty 0:2, no napokon si domov odniesli všetky tri body. Záhoráci sa tak osamostatnili na prvom mieste tabuľky, hoci pred prenasledovateľmi majú o jeden zápas viac.

Kuriózny gól v oslabení

K víťazstvu 3:2 pomohol výraznou mierou útočník Vladimír Vybiral, ktorý zaznamenal dva góly vrátane víťazného presného zásahu z 56. minúty. „Nezačali sme dobre. Podobne, ako naposledy proti Dubnici sme prehrávali, ale ukázala sa sila mužstva a dokázali sme to otočiť,“ začal pozápasový rozhovor 24-ročný hokejista, ktorý v minulej sezóne pôsobil v Topoľčanoch.

Pri obrate bol veľmi dôležitý kontaktný prvý gól. V štrnástej minúte hrali domáci presilovku, no Vybiral po vyhodenom puku spoluhráča z vlastného obranného pásma prekvapil obranu i gólmana Petríka, ktorý sa musel červenať. „Vystihol som brankárovu rozohrávku a našťastie ma trafil puk a zrazu som mal pred sebou prázdnu bránku. To bol jednoduchý gól,“ opisoval útočník s takmer dvesto zápasmi v najvyššej súťaži.

Po bezgólovom druhom dejstve sa Skalici podarilo v 48. minúte vyrovnať. Po tvrdom zákroku domáceho Haboráka na kapitána hostí Juríka dostala Skalica v 54. minúte výhodu päťminútovej presilovky. A tú dokázala zužitkovať a streliť víťazný gól. „Mali sme veľa presilových hier a aj vďaka nim sme dokázali otočiť výsledok na svoju stranu. Musíme sa však aj z toho poučiť, lebo sme mohli dať gól na 4:2 a namiesto toho sme sa triasli do poslednej sekundy o výsledok,“ nabáda spoluhráčov Vybiral.

Vladimír Vybiral

Vladimír Vybiral sa hneď po svojom príchode zaradil medzi opory Skalice. Zdroj: HK Skalica/Beáta Tokošová

So Skalicou má smelé ciele

Vydreté víťazstvo má aj svoju obeť. Juraj Jurík po spomenutom zákroku na hlavu od Haboráka putoval po zápase do nemocnice s podozrením na otras mozgu. „Dúfam, že to nebude nič vážne, dá sa do poriadku a bude môcť hrať. Popravde, neviem, ako je na tom, ale všetci veríme, že bude v poriadku,“ vravel niekdajší útočník Žiliny, Banskej Bystrice či Liptovského Mikuláša.

Priebežné prvé miesto v tabuľke nepreceňuje, veď sezóna je len na svojom začiatku. „Zatiaľ je to dobrý vstup, tri výhry a prehra so Žilinou. V piatok nás čaká Rimavská Sobota, chceme to zvládnuť a pokračovať na víťaznej vlne. Vždy je dôležité zachytiť úvod ročníka,“ pokračuje Vybiral.

V drese Záhorákov odohral tretí zápas. Od jeho predstavenia ako hráča Skalice neubehol ani týždeň. Aké sú jeho ambície v novom tíme? „Do Skalice som prišiel s najvyššími cieľmi. Postup do play-off je samozrejmosť a potom uvidíme, čo sa podarí. Mal som aj iné ponuky, ale zvažoval som to tak, že Skalica hrá stále vysoko, je to dobré mužstvo a výborná partia. Chcel by som tu v tejto sezóne niečo dosiahnuť,“ dodal na záver Vladimír Vybiral.


Prehľad zápasu

2
Góly Góly
3
38 (5,26 %)
Strely Strely
44 (6,82 %)
41 (93,18 %)
Zákroky Zákroky
36 (94,74 %)
0/4 (0,00 %)
Presilové hry Presilové hry
1/5 (20,00 %)
4/5 (80,00 %)
Oslabenia Oslabenia
4/4 (100,00 %)
0/0 (0,00 %)
Vhadzovania Vhadzovania
0/0 (0,00 %)
Kompletný prehľad zápasu