Na druhý pokus to už Žilinčania zvládli. Pre Žiar sa sezóna skončila

Dominantný víťaz základnej časti zo Žiliny to proti húževnatému kvalifikantovi zo Žiaru nad Hronom nemal vôbec jednoduché. V sérii si síce vypracoval náskok 3:0, no „indiáni" sa s nožom na krku dokázali zachrániť a vynútili si piaty zápas. Favorit si tak postup do semifinále musel vybojovať pred vlastnými fanúšikmi. Aj keď sa hralo až do posledných sekúnd, podarilo sa.

Pred vyše 2,5-tisícovou návštevou otvoril skóre už v druhej minúte skúsený Martin Belluš. Ešte do konca prvej tretiny však hostia vyrovnali a opäť vyslali signál, že svoju kožu zadarmo nepredajú. Nuž, „vlci" mali predsa len navrch. Ich strelecká prevaha vyústila v 25. minúte druhým presným zásahom, tentokrát z hokejky Koyša. Následne začala taktická bitka, brankári na oboch stranách zatiahli rolety a diváci boli na špičkách. Napätú atmosféru upokojil až gólom do prázdnej bránky dvojgólový hrdina Belluš.


TIPOS Slovenská hokejová liga - štvrťfinále play-off 5. zápas

Vlci Žilina – HK MŠK Indian Žiar nad Hronom 3:1 (1:1, 1:0, 1:0), stav série 4:1

Góly: 2. Belluš (Juščák, Melcher), 25. Koyš (Djakov, Safaralejev), 60. Belluš (Bezúch, Galamboš) – 17. Brumerčík (Petrík, Nazarov). Rozhodovali: Tornay, Synek – Frimmel, Jurčiak; strely: 47:20; vylúčení: 4:2; presilovky: 0:0; oslabenia: 0:0; 2638 divákov.

Žilina: Košarišťan – J. Pobežal, Jansons, Rajnoha, Djakov, Holenda, Kolář, Malina, Pišoja – Bezúch, Galamboš, Varga – Jakúbek, Šmida, Rehák – Melcher, Juščák, Belluš

Žiar nad Hronom: Petrík – Rais, Kobolka, Kuboš, Zubák, Šeliga, Čulík, Jombík, Kremnický – Gašpar, Suľovský, Lunter – Rajčan, Brumerčík, Nazarov – Magdolen, P. Halama, Tatár – Šramaty, Jamrich

Ernest Bokroš, hlavný tréner Vlci Žilina: „Musím priznať, že to bola pre nás naozaj ťažká séria. Bojovali sme najmä s brankárom Petríkom, ktorý podal nadštandardný výkon. Samozrejme, Žiar bol veľmi dobre organizovaný, chlapci prekvapili, že kondične vládali v tých stretnutiach. Hrali na blokovanie striel, defenzívu, protiútoky. Ten jeden zápas, možno aj dva, si zaslúžili vyhrať. Prvú sériu máme za sebou, sme radi, že úspešne a budeme čakať na súpera.”

Jerguš Bača, hlavný tréner HK MŠK Indian Žiar nad Hronom: „Čo sa týka duelu, je to pre nás krutá prehra, veľmi sme sa chceli vrátiť do Žiaru. Bolo to naozaj náročné, Žilina má veľmi kvalitné mužstvo na všetkých postoch. Napriek tomu si myslím, že sme súpera potrápili v každom zápase, s výnimkou toho druhého v Žiline. Tam sme nezvládli prvú tretinu. Okrem toho to bolo veľmi vyrovnané. Musím sa poďakovať chlapcom. Celú sériu odmakali a dali zo seba maximum. Trošku ma mrzí, že sme nemali takú ofenzívnu silu. Niektorí hráči sú vo Zvolene, iní sú chorí a zranení. Pred všetkými však musím dať klobúk dole. Proti mužstvu, ktoré má ambície postúpiť, do toho dali všetko.”