O januárovú striebornú prilbu zabojujú štvrťfinalisti play-off

Posledné piate hlasovanie obľúbenej diváckej ankety o najlepšieho hráča mesiaca St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy. O striebornú prilbu za mesiac január zabojujú piati hráči klubov, ktoré sa predstavia už od piatka vo štvrťfinále play-off. Svojho favorita môžete podporiť hlasom až do 10. februára. 

HLASUJTE ZA NAJLEPŠIEHO HRÁČA MESIACA

Druhýkrát v tejto sezóne sa do nominácie dostal dubnický útočník Michal Kokavec, ktorý bol v januári suverénne najproduktívnejší hráčom, veď  v jedenástich zápasoch nazbieral dvadsaťjeden bodov za 13 gólov a 8 asistencií. Tridsaťpäťročnému krídelníkovi vyšiel najmä záver základnej časti, veď pri výhre nad Topoľčanmi skóroval dvakrát a pridal aj asistenciu, Humenné zostrelil hetrikom, v považskom derby sa presadil znova dva razy a k dôležitej výhre nad Martinom prispel gólom aj asistenciou.

Aj Martin Kalináč sa v päťčlennej nominácii v tejto sezóne už objavil. Január jeho v podaní bol, samozrejme, vydarený aj štatisticky, veď zaznamenal osemnásť kanadských bodov za 5 presných zásahov a 8 gólových prihrávok. No topoľčiansky útočník bol ťahúňom a mozgom ofenzívy Žochárov. Režíroval dôležitú výhru nad Martinom, ale aj Humenným či Považskou Bystricou. Navyše, Kalináč ovládol celkovú produktivitu základnej časti práve pred Michalom Kokavcom.

Svojho zástupcu v boji o striebornú prilbu má, prirodzene, aj víťaz základnej časti, ktorý v januári neprehral ani raz. Je ním ruský útočník Igor Safaraleev, ktorý v januári nastrieľal 8 gólov a na ďalších 8 prihrával. Čo je ešte obdivuhodnejšie, dokázal bodovať takmer vo všetkých jedenástich dueloch, okrem toho posledného v Bratislave, čo hovorí o veľkej stabilite jeho výborných výkonov.

Ďalším hráčom, ktorý sa už raz ocitol v nominácii, je humenský kapitán Filip Vaško. V januári dokázal mužstvo zomknúť k vynikajúcim výkonom aj napriek nepriaznivej situácii, ktorá panovala v Humennom na konci roku 2018. Humenné vďaka vydarenému záveru základnej časti dokonca poskočilo na šiestu priečku a svojou neodmysliteľnou časťou prispel k tomu aj útočník Filip Vaško, ktorý vsietil 4 góly a 13-krát asistoval. Bodoval vo všetkých súbojoch s výnimkou jedného, keď v poriadne oklieštenej zostave nestačili Humenčania na Topoľčany.

O striebornú prilbu za najlepšieho hráča január zabojuje aj skalický zadák Marek Pač, ktorému sa január naozaj vydaril. S piatimi gólmi a siedmimi asistenciami sa stal najproduktívnejším obrancom mesiaca. Neoceniteľné sú jeho presilovkové schopnosti, veď polovicu bodov nazbieral práve v početnej prevahe.