Po štvrťfinálovej depresii vytiahne humenský kapitán montérky a pustí sa do záhrad

Hokejisti HC 19 Humenné boli pred štartom play-off považovaní za čierneho koňa. V ich postup cez Martin veril iba málokto, no všeobecne sa očakávalo, že „Levi“ pripravia súperovi z Turca krušné chvíle.

Samotné štvrťfinálové zápasy mali síce vyrovnaný priebeh, no konečný stav série 0:4 hovorí o hladkom postupe Martina.

„Výsledky to boli tesné a hral sa vyrovnaný hokej. Martin má však veľmi skúsený tím a trestal nás za každú chybičku,“ povzdychol si po skončení série humenský kapitán Filip Vaško.

Za kameň úrazu označil jalovú koncovku, veď hráči od Laborca ukončili sériu s priemerom jedného streleného gólu na zápas.

„V každom zo štyroch zápasov sme inkasovali ako prví a potom sme chytali mačku za chvost. Z pohľadu strelených gólov to bola taká hokejová depresia. Nerozumiem tomu, ale so skórovaním sme mali problémy počas celej sezóny. Súper výborne bránil, hral organizovane a nevedeli sme sa presadiť. Aj keď sme sa už do čistých šancí dostali, nevedeli sme ich premeniť,“ pomenoval hlavné príčiny neúspechu 27-ročný útočník.

Play-off šance Humenčanov boli výrazne ovplyvnené nízkym postavením v základnej časti. V jej závere sa snažili posunúť na šiestu priečku pred Levice, ale táto snaha k úspechu neviedla.

Bola to zvláštna sezóna plná výpadkov. Najprv to bolo rozhárané, do toho prišla korona a my sme v podstate celý rok naháňali kondičku. Veľmi nám chýbali aj diváci. Sme radi, že sme mohli aspoň hrať, ale bez ľudí na tribúnach to bolo také bez emócií,“ priznal Vaško. Samotný tím bol pritom podľa neho vyskladaný dobre a humenskému publiku mohol pripraviť veľa pekných zážitkov. „Výborne k nám zapadli aj legionári. Verím, že základy sú položené dobre. Chýbala tomu spomínaná plynulosť a brzdili nás problémy spojené s koronou. Jednoducho – nebola to ideálna sezóna.“

Bodku za sezónou vystavila Humenčanom pondelková domáca prehra 2:5. Po návrate do šatne si zrazu hráči uvedomili, že v tomto zložení sa vidia naposledy a žiadny ďalší tréning či zápas už teraz nebude.

Je to nepríjemný pocit, ktorý dochádza postupne. Chvíľku si oddýchnem a potom vytiahnem montérky zo skrine. Ide jar a začneme teda sadiť. Hokej začneme hrať opäť až niekedy v auguste, či v septembri. Dovtedy sa teda musím živiť inak,“ povzdychol si Filip Vaško potvrdzujúc poloamatérsky status našich prvoligistov. Podobne ako po minulé roky, počas mimosezónneho obdobia ho bude živiť práca v záhradkárskej firme.