Dve najvyššie súťaže vyzývajú na elimináciu násilia na ženách, symbolom bude fialová stužka

BRATISLAVA (SZĽH) – Piatkové zápasy v dvoch najvyšších domácich hokejových súťažiach sa ponesú v duchu boja proti násiliu páchanému na ženách. Symbolom tejto aktivity budú fialové stužky, ktoré si pripnú členovia realizačných tímov klubov TIPOS SHL aj komentátori resp. redaktori televíznych prenosov z Tipos Extraligy. 

OSN stanovila Medzinárodný deň eliminácie násilia páchaného na ženách na 25. november v roku 1999. Jeho cieľom je upozorniť na skutočnosť, že napriek dlhodobému úsiliu občianskej spoločnosti a medzinárodných i národných inštitúcií je násilie páchané na ženách stále jednou z najrozšírenejších foriem porušovania ľudských práv a zásahu do ľudskej dôstojnosti.

Ak ste svedkami násilia, kontaktujte, prosím, Národnú linku pre ženy zažívajúce násilie, alebo vyhľadajte najbližšiu organizáciu poskytujúcu pomoc vo vašom okolí. Každá tretia žena je obeťou domáceho násilia. Preto vyzývame k fair-play doma aj vonku.

V piatok je na programe v najvyššej súťaži kompletné 20. kolo so šiestimi zápasmi, spomedzi ktorých pútajú najväčšiu pozornosť konfrontácie bratislavského Slovana s trenčianskou Duklou či východniarske derby medzi Košicami a Popradom. V TIPOS SHL sa odohrá šesť stretnutí 18. kola, v ktorých si tímy z popredia ligového poradia zmerajú sily so súpermi z druhej polovice tabuľky.