Kanonier Miklík sa chystá do Argentíny. Zavesí po sezóne korčule na klinec?

Trnavskí mladíci sa na nedostatok ostrieľaných spoluhráčov ani zďaleka sťažovať nemôžu. Mužstvo z „malého Ríma“ má vo svojich štruktúrach hneď niekoľko mužov, ktorí majú skúsenosti priam na rozdávanie. Do tejto skupiny patrí takisto bývalý obávaný extraligový kanonier Michel Miklík. Piešťanský rodák je na sklonku profesionálnej hráčskej kariéry stále jednou z najväčších osobností TIPOS Slovenskej hokejovej ligy.

Dres s „gladiátorom“ na hrudi oblieka šikovný pravák už druhý po sebe idúci ročník. „Zavážil najmä Roman Kukumberg. Práve on ma sem volal. Ako dlhoroční priatelia sme si ešte chceli v závere našich kariér zahrať spolu. Šli sme do toho s cieľom užiť si spoločne hokej a zatiaľ nám to vychádza,“ teší sa Michel Miklík, pričom jedným dychom dodáva, že vyhovujúcou je takisto poloha, vďaka ktorej nie je potrebné veľa cestovať.

Trojnásobný slovenský majster sa vo veku 40 rokov stále drží na popredných priečkach individuálnych štatistík súťaže. Za vedúcich mužov kabíny sa však skromne nepovažuje. „Neviem, či som líder. Snažím sa hrať svoj hokej. Nikdy som v kabíne nepatril medzi nejakých rečníkov, nato tam máme iných skúsených hráčov, ktorí sú v tom dobrí. Máme skúsené mužstvo, na druhej strane je tu veľa mladých hráčov. Je to správne vyvážené,“ pochvaľuje si.

Celku pod vedením hlavného trénera Martina Barana sa zatiaľ darí. Po desiatich odohraných kolách disponuje Trnava druhou najlepšou ofenzívou. „Vstup do ročníka nám vyšiel. Slušne sme nadviazali na záver minulej sezóny, kedy sa už na našu hru dalo pozerať. Vlani nebol začiatok úplne ideálny. Verím, že stále sa to bude iba zlepšovať. Naším najväčším cieľom je dotiahnuť na trnavský štadión čo najviac divákov.“

Mário Bóna

S Kukumbergom si rozumie na ľade i mimo neho. Zdroj: Mário Bóna

Michel Miklík je po desiatich zápasoch so ziskom osemnástich kanadských bodov najproduktívnejším hráčom svojho tímu. Spoločne s duom Kukumberg – Antonov vytvoril ofenzívne komando, ktoré súperom musí naháňať strach.

O skvelej fazóne strieborného reprezentačného medailistu z roku 2012 svedčí aj fakt, že na konte má už dva trojgólové stretnutia – prvé prišlo ešte v JOJ ŠPORT Slovenskom pohári proti Púchovu, druhé nedávno pri výhre nad Žilinou. „Predtým som dal za celú svoju kariéru iba dva hetriky v extralige. Určite to nebolo za takúto krátku dobu,“ zamýšľa sa s úsmevom.

S Romanom uvažujeme nad tým, že už táto sezóna pre nás bude „kapurková".

Misia v Južnej Amerike

Udržiavať sa vo forme aj počas letných mesiacov pomáha bývalému útočníkovi Košíc či Slovana in-line hokej. „Ak mám čas, stále si zahrám veľmi rád. Za tím Fevra Blue Vipers Bratislava som odohral už asi šesť ročníkov. Výnimkou nebolo ani toto leto, beriem to ako skvelú súčasť prípravy. Smerom k začiatku sezóny to pomôže,“ hovorí Michel Miklík, ktorý je v tomto športe jedným z najlepších hráčov na Slovensku.

V najbližších dňoch (29. október – 6. november) ho dokonca čakajú majstrovstvá sveta v Argentíne. „Už v minulosti som mal viacero ponúk zúčastniť sa svetového šampionátu. Žiaľ, klubové povinnosti mi nikdy nedovoľovali odcestovať,“ pokračuje. V ústrety mu vyšiel až terajší zamestnávateľ. „Teraz to končene vyšlo. Som vďačný Trnave, že ma na dva zápasy uvoľnila.“

„Gladiátori“ sa nakrátko musia zaobísť bez svojho útočného ťahúňa. Na diaľku mu ale rozhodne budú držať palce. „Svetová konkurencia v tomto športe je pre mňa malou neznámou. Doposiaľ som hral iba slovenskú ligu. Veľmi sa tam teším,“ vyslovuje sa nedočkavo.

Sezóna s prívlastkom „kapurková"? 

Okrem in-line hokeja sa Miklík vo voľnom čase rád venuje takisto ďalším športovým odvetviam. „Už zhruba desať rokov hrávam golf. V poslednom čase sa pridala takisto moja manželka. Nedávno sme dokonca boli spoločne na turnaji. Je to pekný relax a odreagovanie sa.“

Ako sám priznáva, vynárať sa začínajú už takisto myšlienky o konci profesionálnej hráčskej kariéry. „Prichádzajú čoraz reálnejšie. S Romanom uvažujeme nad tým, že už táto sezóna pre nás bude ´kapurková´. Necháme sa však prekvapiť, nič nateraz nie je stopercentné,“ podotýka.

Michel Miklík

Miklík (vľavo) sa v roku 2012 tešil zo striebornej medaily z MS. Zdroj: Jäzva

Kým však korčule nebudú oficiálne zavesené na klinci, vyše stonásobný reprezentant sa naplno sústredí na súťažne povinnosti. Hlavný tréner Martin Baran pred sezónou prezradil, že ambíciou „gladiátorov“ je prebojovať sa medzi najlepšie kvarteto. „Bol by som veľmi rád, ak by sme sa prebojovali do semifinále. Už v poslednom play-off som veril mužstvu. Mali sme na to prejsť cez Skalicu, preto zavládlo po konci série menšie sklamanie. Bodaj by sa trénerove želanie tentokrát splnilo. Budem len rád,“ s úsmevom zakončuje Michel Miklík, ťahúň HK Gladiators Trnava.