"Panterov" nezlomilo ani 9 oslabení. Za bojovnosť sme si výhru zaslúžili, vraví Cebák

Na zimnom štadióne v Považskej Bystrici bola na programe druhá časť kvalifikačných súbojov medzi „pantermi“ a „indiánmi“ zo Žiaru nad Hronom. Hráči domáceho celku zareagovali na porážku v prvom zápase predkola najlepším možným spôsobom, keď sa im aj napriek veľkému počtu vylúčení podarilo vyrovnať stav série na 1:1.

Úvod zápasu podchytili hokejisti Považskej Bystrice, ktorí si v prvej tretine vďaka využitým presilovým hrám vybudovali dvojgólový náskok. V následnom priebehu stretnutia sa naskytlo veľa príležitostí v početných výhodách taktiež „indiánom,“ ktorí sa však zmohli len na kontaktný gól a z Považskej Bystrice napokon odchádzali s prehrou 3:1.

„Z našej strany to bol dnes veľmi dobrý tímový výkon. V prvej tretine sme si dokázali rýchlo vybudovať náskok a následne sme v zápase ustáli mnoho oslabení, takže sme to zvládli so všetkým čo k tomu patrí,“ tešil sa z víťazstva urastený obranca „panterov“ Juraj Cebák. 

Skúsený zadák sa po víťaznom dueli mohol radovať taktiež z presného zásahu. „Myslel som si, že v tejto sezóne už gól nedám,“ poznamenal s úsmevom na tvári. „Určite ma to potešilo, no momentálne je jedno, kto dáva góly, dôležité su pre nás najmä víťazstvá,“ hovorí o prioritách mužstva z Považia.

Menej dôvodov na radosť mal po napínavom stretnutí kapitán Žiaru nad Hronom Viktor Fekiač. „Dnes sme si to pokazili sami už v prvej tretine. Vedeli sme, že v prvom dueli série náš súper dokázal využívať presilové hry a že bude dôležité vyhýbať sa oslabeniam, čo sa nám však nepodarilo,“ sklamane zhodnotil nositeľ kapitánskeho céčka, ktorý bol v druhom stretnutí série jediným strelcom hosťujúceho celku. 

„Play-off je pre mňa o víťazstvách, nie o štatistikách. Oveľa viac ako presný zásah by som dnes bral víťazstvo,“ hovorí ostrieľaný forvard z kádra „indiánov“.

Viktor Fekiač

Kapitán "indiánov" Viktor Fekiač je so stavom série relatívne spokojný.. Zdroj: Mário Bóna

Rozhodovali početné výhody

Druhý diel osemfinálovej série medzi Považskou Bystricou a Žiarom nad Hronom sa niesol v znamení presilových hier. Hneď deväť ich mali k dispozícii hosťujúci hráči. Využiť sa im podarilo jedinú. „Považská Bystrica dnes veľmi dobre bránila a kvalitný výkon podal taktiež ich brankár. Z našej strany bola chyba najmä v malej početnosti streľby,“ popísal Fekiač dôvody presilovkového neúspechu.

Heroický defenzívny výkon predviedli „panteri“ najmä v prostrednom dejstve, v ktorom čelili hneď siedmim početným nevýhodám. „Málokedy sa vidí, aby mužstvo ubránilo toľko oslaboviek ako my v dnešnom stretnutí. Od celého tímu to bol mimoriadne bojovný výkon, za ktorý sme si víťazstvo určite zaslúžili,“ nešetril bývalý extraligový obranca slovami chvály.

Hlavným hrdinom zápasu domáci gólman

Jedným z hlavných režisérov triumfu domácich bol brankár Mário Lamper, ktorý si počas stretnutia na svoje konto pripísal 35 úspešných zákrokov. „Dnešné víťazstvo určite nieje len mojou zásluhou, skvelú prácu odvádzali taktiež naši obrancovia,“ vyjadril sa so skromnosťou v hlase. „V zápase šlo z našej strany jednoducho všetko tak, ako malo,“ tešil sa z dobrého výkonu mužstva.

Gólman „panterov“ však taktiež vidí priestor na zlepšenie v olbasti disciplíny. „V ďalšom priebehu sezóny sa určite musíme viac vyhýbať oslabeniam, ktorých bolo najmä v druhej tretine jednoducho priveľa,“ vyjadril sa Lamper. 

„Ak zlepšíme disciplínu a budeme aj naďalej podávať také bojovné výkony ako dnes, verím, že séria sa pre nás skončí úspešne,“ nádeja sa hlavný hrdina duelu, ktorého úspešnosť zákrokov je v aktuálnom ročníku súťaže na úrovni 90,74%.

Mário Lamper

Považská Bystrica vyrovnala stav kvalifikačnej séria aj vďaka skvelému výkonu Mária Lampera. Zdroj: Mário Bóna

Odhodlanosť ostáva na oboch stranách

Vzhľadom na to, že domácom prostredí „panterov“ si oba tímy pripísali po jednej výhre, ostáva stav série aj naďalej mimoriadne otvorený. „Do Považskej Bystrice sme cestovali s tým, že chceme zvíťaziť aspoň v jednom zápase, čo sa nám podarilo,“ vyjadril Fekiač spokojnosť so splneným cieľom. 

„Myslím si, že aj dnes sme mali v stretnutí navrch a nebyť prvej tretiny, pokojne sme mohli odchádzať za stavu 2:0 na zápasy,“ poznamenal kapitán mužstva Žiaru nad Hronom. 

„Minulosť však už nezmeníme a chceme sa sústrediť na následujúce domáce zápasy, v ktorých budeme aj naďalej bojovať,“ neskladá zbrane druhý najproduktívnejší hráč tímu „indiánov.“

So stavom série nieje úplne spokojný ani Juraj Cebák, ktorý však verí, že vo vonkajších zápasoch sa na tribúny dostaví ich šiesty hráč v podobe fanúšikov. „Stav série pre nás mohol byť lepší, no teraz už je zbytočné pozerať sa dozadu,“ skonštatoval obranca „panterov.“ 

„Verím, že do Žiaru nad Hronom sa dostaví čo najvyšší počet našich fanúšikov a že aj vďaka nim dokážeme tieto náročné stretnutia ovládnuť,“ odhodlane zakončil rozhovor Juraj Cebák.