Po 4 prehrách v rade končí martinský kouč, „rytieri“ potrebujú nový impulz

Martinských hokejistov nezastihol prelom rokov v najlepšej forme, z posledných šiestich duelov získali iba dva body, keď vyhrali po samostatných nájazdoch v Dubnici. V tabuľke im aktuálne patrí s 51 bodmi štvrtá pozícia, o ktorú sa však delia s Trnavou aj Dubnicou. Hlavný tréner Daniel Babka sa tak rozhodol po komunikácii s vedením klubu ukončiť svoje pôsobenie v rodnom Martine. Informuje o tom facebooková stránka klubu. 

„Po nelichotivých výsledkoch a nevýraznom hernom prejave v poslednom období, si vedenie HK Martin sadlo s trénerskou dvojicou, aby spoločne našli riešenia danej situácie. Tréner Daniel Babka zobral zodpovednosť na seba a cíti, že mužstvo potrebuje nový impulz. Ponúkol svoje miesto hlavného trénera a vedenie klubu toto rozhodnutie prijalo," uvádza sa v oficiálnom vyhlásení klubu.

Bývalý obranca aj s dvoma štartmi na majstrovstvách sveta, dnes 50-ročný kouč, doviedol Martin v minulej sezóne až do finále TIPOS Slovenskej hokejovej ligy, v ktorom „rytieri“ siahali aj na celkové víťazstvo a účasť v baráži. Druhú sezónu Daniel Babka na lavičke Martina nedokončí. 

„Už samozrejme na post hlavného trénera hľadáme alternatívy a v najbližších dňoch budeme o celej situácii informovať. Mužstvo zatiaľ povedie doterajší asistent trénera a športový manažér Ján Tabaček," komunikoval na sociálnych sieťach martinský klub.