Vianočné dresy priniesli Žiaru šťastie

HK MŠK Indian Žiar nad Hronom – HC Topoľčany 6:1 (3:0, 0:1, 3:0)

Góly: 8. Giertl (Gábor, Pač), 8. Valent (Chlepčok, Nádašdi), 12. Zorvan (Šeliga, Halama), 44. Jakúbek (Kováč, Fekiač), 51. Kobolka (Fekiač, Jakúbek), 58. Jakúbek (Fekiač, Demiters) – 21. Matej (Piačka, Vybiral). Rozhodovali: Mĺkvy, Krist – Zelený, Šefčík; strely: 41:30; vylúčení: 8:8 (navyše: Lopejský 5+DKZ za pästný súboj, Dosek 5+DKZ za pästný súboj); presilovky: 2:0; oslabenia: 0:0; 335 divákov.

Žiar nad Hronom: Belányi – Demiters, Kobolka, Pač, Ganz, Nádašdi, Hlinka, Lopejský, Šeliga – Jakúbek, Fekiač, Kováč – Kraut, Giertl, Gábor – Tatár, Valent, Chlepčok – Zorvan, Halama, Trnka

Topoľčany: Kompas (12. Vojvoda) – Dúžek, Dosek, Knižka, Hřebíček, Bystričan, Štec, Kopecký – Tomčák, Piačka, Matej – Šandor, Stránský, Ručkay – Hvila, Gergel, Vybiral – Cápay, Plochotnik, Magát

Report zaslal klub HK MŠK Indian Žiar nad Hronom:

Od úvodu videli diváci opatrný hokej. Už v 3. minúte darovali hostia “indiánom” početnú výhodu, ale skóre sa nemenilo. V 8. minúte sa domáci dostali do rýchleho protiútoku a Giertl backhandovým zakončením poslal svoj tím do vedenia, 1:0. V tej istej minúte poslal puk za chrbát Kompasa aj Valent, ktorý pálil z ľavého kruhu, 2:0. "Indiánom” hokej chutil, čo sa prejavilo aj v 12. minúte, keď po krížnej prihrávke strelou z pravej strany skóroval Zorvan, 3:0. Tretí inkasovaný gól vyhnal Kompasa z brány a nahradil ho Vojvoda. V závere tretiny domácich oslabil Hlinka, ale “indiáni” si dokázali udržať 3-gólový náskok.

Do prostrednej tretiny lepšie vstúpili hostia, ktorí sa rýchlou kombináciou dostali do útočného pásma a Matej strelou z ľavej strany rozvlnil sieť Belányiho, 3:1. V 24. minúte získali “žochári” početnú výhodu o dvoch hráčov, no nedokázali ju využiť. Väčšia aktivita prevládala na strane hostí, ktorí v 31. minúte získali ďalšiu početnú výhodu, no strelecky sa trápili. Priebeh druhej tretiny nepriniesol žiadne vyložené gólové príležitosti a stav zostal aj naďalej nezmenený.

V záverečnej tretine bola hra veľmi vyrovnaná. V 44. minúte sa pred bránkoviskom Vojvodu ocitla skrumáž hráčov, no Jakúbekovi sa podarilo posunúť puk za bránkovu čiaru pomedzi jeho betóny, 4:1. Hostia si v priebehu tretiny dokázali vytvoriť niekoľko nebezpečných streleckých príležitostí, ale Belányi bol pozorný. V 50. minúte sa dostali “indiáni” do početnej  výhody a zavreli hostí do vlastného pásma. Fekiač z ľavého kruhu nastrelil puk, ktorý do brány tečoval Kobolka, 5:1. Záver tretiny patril domácim, ktorí získali početnú výhodu o dvoch hráčov. Po krížnej prihrávke získal puk Jakúbek, ktorý pálil bez prípravy a zvýšil tak na konečných 6:1. Dve sekundy pred koncom ešte zaujala pästná výmena Lopejského s Dosekom, ktorú symbolicky vyhral domáci zadák, čím potešil domácich divákov a definitívne uzavrel dianie tohto predvianočného zápasu.


Prehľad zápasu

6
Góly Góly
1
41 (14,63 %)
Strely Strely
30 (3,33 %)
29 (96,67 %)
Zákroky Zákroky
35 (85,37 %)
2/6 (33,33 %)
Presilové hry Presilové hry
0/5 (0,00 %)
5/5 (100,00 %)
Oslabenia Oslabenia
4/6 (66,67 %)
0/0 (0,00 %)
Vhadzovania Vhadzovania
0/0 (0,00 %)
Kompletný prehľad zápasu