Žilina pred play-off posilňuje zadné rady. Pod Dubeň sa vracia známy legionár

Termín konca prestupového obdobia sa nezadržateľne blíži. Kluby TIPOS Slovenskej hokejovej ligy majú posledné hodiny na doplnenie mien do svojich kádrov, s ktorými vstúpia do záveru základnej časti, respektíve vyraďovacích bojov. Túto príležitosť neváhali využiť pod Dubňom.

Do známeho prostredia sa po dvojročnej pauze vracia obranca Vladimir Grebenščikov. Niekoľkonásobný reprezentant Kazachstanu už obliekal dres Žiliny v sezóne 2020/21. Zároveň ide o jeho jediné pôsobisko mimo rodnej krajiny. Pod Dubeň aktuálne prichádza z kazašskej organizácie Arlan Kokšetau.

Tridsaťročný zadák má na konte dve strieborné medaily z Univerziády, ako hráč Barysu Astana odohral 38 súťažných stretnutí v nadnárodnej KHL. Takmer celú profesionálnu kariéru strávil v domácej súťaži, kde naskočil do vyše 500 duelov.

K ambicióznemu úradujúcemu šampiónovi sa 30-ročný bek pridal s jasným cieľom. „Chcem pomôcť tímu stať sa opäť majstrom a dostať sa do extraligy!,“ povedal pre klubový web krátko po podpise nového kontraktu.