Bývalý mládežnícky reprezentant na skúške v Brezne

Nováčik TIPOS Slovenskej hokejovej ligy HK Brezno si v doterajšom priebehu aktuálneho ročníka nepočína vôbec zle. Patrí mu šiesta priečka, no s negatívnym skóre. Zmeniť by to mohol útočník s vyše dvesto extraligovými štartmi Maroš Surový, ktorý prichádza na skusy do svojho rodného mesta.

Tamojší rodák má skúsenosti aj s medzinárodným hokejom, keď bol členom reprezentácie do sedemnásť rokov a takisto účastníkom majstrovstiev sveta juniorov na prelome rokov 2015 a 2016.

Mládežnícke zdokonaľovanie hokejových zručností a  získavane hernej praxe v seniorskom ligovom hokeji spojil najmä s tímami HK Orange 20HC Banská Bystrica. Na chvíľu nakukol aj do našej druhej najvyššej hokejovej súťaže, keď odohral štyri duely v drese Spišskej Novej Vsi.

Nasledujúcu časť kariéry strávil ako hráč mužstiev stredoslovenského regiónu. Najviac štartov na najvyššej úrovni si pripísal v Detve, ktorej farby hájil v 129 stretnutiach. Jeho ďalším a doteraz posledným pôsobiskom bol neďaleký Liptovský Mikuláš, v ktorom hrával od sezóny 2019/20.

Dvadsaťpäťročný útočník, ktorý si vie zastať pozíciu krídla aj centra, sa opäť nesťahoval ďaleko a momentálne skúša svoje kariérne šťastie v Brezne, kde určite bude chcieť zlepšiť osobný priemer kanadských bodov na zápas a zároveň tým pomôcť breznianskemu hokeju.


Nasledujúce zápasy

Pre vybrané tímy nie sú naplánované žiadne zápasy

Súvisiace články