Žochári si vylámali zuby na Sabolovi

Prvé tri vzájomné zápasy medzi Prešovom a Topoľčanmi priniesli víťazstvá hostí a ak by sa podarilo „Žochárom“ potvrdiť tento trend aj v 34. kole, mohli sa vrátiť späť na druhú priečku tabuľky. „Koňare“ však povedali rázne nie a po víťazstve 4:0 už vedú o štyri body.

Skóre stretnutia otvoril v polovici prvej tretiny okrúhlym dvadsiatym gólom sezóny Dávid Kohút a tri nevyužité presilovky hostí potrestal v úvode druhej tretiny Jakub Nemec. V tretej dvadsaťminútovke si na brankárovi Richardovi Sabolovi vylámali zuby vo veľmi nádejných šanciach Oleksandr Plochotnik, Maroš Surový i Andrej Legalin a Prešovčania tak vytrestali žalostnú efektivitu súpera knokautmi v podobe gólov Lukáša Tomu a Samuela Hrabčáka.

„Celý zápas bol o tom, že oba tímy mali veľa šancí i presiloviek. Oni ich využili, my sme to nedokázali. To bol hlavný rozdiel a preto to takto dopadlo. Mrzí to, pretože sme mali niekoľko výborných nájazdov a strelený gól by nás vrátil do zápasu,“ povzdychol si útočník hostí Maroš Surový.

Žochári vyslali na prešovskú bránku veľmi solídnych 37 striel, no Sabol neinkasoval a na svoje konto si tak pripísal druhé čisté konto sezóny.

„Pre nás to bol vzhľadom na tabuľku veľmi dôležitý zápas a som veľmi rád, že sme ho takto zvládli. Odohrali sme to super a hoci sa Topoľčany dostali do viacerých veľkých šancí, našťastie som ich pochytal a so zvyšnými strelami mi pomohli spoluhráči. Striel bolo celkom dosť, ale väčšinu som ich dobre videl. Bola to teda dobrá kolektívna robota,“ pochválil spoluhráčov 29-ročný Prešovčan, pre ktorého išlo o prvý celý zápas po takmer troch týždňoch. Ako dobrá príležitosť na rozchytanie mu slúžil utorkový duel proti reprezentačnej osemnástke, v ktorom prenechal za stavu 7:2 miesto mladému Romanovi Kaľavskému. „Určite mi to pomohlo. Do bránky som sa už veľmi tešil a som rád, že to dopadlo takto. Nula vždy poteší a rovnako tak aj reakcia divákov. Odvďačil som sa im pár kotrmelcami a teraz ma ešte zúčtujú v šatni. Nebude to zadarmo, ale zaplatím veľmi rád.“

Šarišania sa zásluhou úspechu v priamom súboji o druhú priečku odtrhli Topoľčanom na rozdiel štyroch bodov. Túto pozíciu si plánujú podržať až do konca základnej časti.

„Radi by sme skončili na tej druhej priečke. Kvalitu na to podľa mňa máme, ale pred nami je ešte veľa ťažkých zápasov. Verím, že ich zvládneme tak ako dnes,“ poklopal na drevo Sabol.

Ani Topoľčany však ešte zbrane neskladajú. „Ešte je dostatok kôl a ani Prešov nevyhrá všetko. Strata nie je veľká a určite ešte zabojujeme. Teraz sme však dvakrát prehrali a potrebujeme sa teda rýchlo vrátiť na víťaznú vlnu. Musíme poctivo pracovať a na konci základnej časti sa to všetko spočíta,“ dodal odhodlaným tónom M. Surový.


Súvisiace články