Kvalita ligy sa podľa neho zvyšuje. Košarišťan vyzdvihuje najmä kabínu a tímové výkony

Do ligy zavítal z vyššej súťaže, momentálne kraľuje brankárskym štatistikám. Andrej Košarišťan zastáva gólmanskú pozíciu v tíme žilinských Vlkov. V posledných kolách sa zaskvel čistými kontami a v spojení s kvalitnými zákrokmi si vyslúžil titul hráča týždňa TIPOS Slovenskej hokejovej ligy.

Celkom 191 minút si drží žilinský gólman čisté konto. Možnosť navýšiť túto minutáž na čo najvyššie číslo mu však ruky nezväzuje. „Neprikladám tomu veľkú váhu. Dôležité je, že vyhrávame zápasy, toto je pre mňa už len bonus,“ prezrádza pokorne rodák z Dolného Kubína.

Čomu vďačí za svoju aktuálnu formu? „Musím pochváliť chalanov, hrajú dobre. Momentálne máme aj veľmi dobré oslabenia, čo ma veľmi teší. Kredit ide určite im. Keď ja k tomu pridám nejaký zákrok, tak sa to spojí a príde nula,“ konštatuje.

Do ligy Andrej zavítal z najvyššej slovenskej súťaže, kde si naposledy obliekal dres Michaloviec. Skúsenosti zbieral vo viacerých extraligových tímoch, ktorými sú napríklad Banská Bystrica či Košice „Extraliga je samozrejme rýchlejšia, no myslím si, že táto liga má momentálne veľkú kvalitu. Keď som prvú ligu v minulosti hrával, tímy neboli také vyspelé. Vidieť to aj na našich zápasoch. Aj s takým tímom, aký máme, je pre nás veľmi náročné presadiť sa,“ opisuje svoju prax a dodáva: „Samozrejme sú tu rozdiely, ale nie je to až také markantné, ako to bolo kedysi.”

Matej Dírer

Andrej Košarišťan zaznamenal 3 čisté kontá v troch zápasoch. Zdroj: Facebook Vlci Žilina/Daniel Stehlík 

Dobrý kolektív je základ 

Žilina sa momentálne týči na čele tabuľky a neprehrala už desať zápasov v rade. Rovnaká chémia ako na ľade podľa 29-ročného brankára funguje aj vo vnútri šatne. „Myslím si, že kabína je perfektná a chalani sú super. Funguje to na všetkých frontoch. Želám si, aby sme v tom pokračovali ďalej a vyhrávali zápasy v čo najväčšom počte,“ vyslovuje svoje prianie.  

Svätyňu pod Dubňom ochraňuje spolu so svojim kolegom Michalom Valentom. Kvalitná dvojica sa v stretnutiach pravidelne strieda. „Mišo je super a naozaj veľmi skúsený. Má toho veľa odchytaného od našej najvyššej ligy až po Česko. Som rád, že sme tu spolu. Cieľ je jasný, budeme radi, keď sa nám to podarí. Či už mne alebo Mišovi, to už záleží na okolnostiach.“

Vlci si držia trend vysokej návštevnosti domácich zápasov. Na všetkých stretnutiach v žilinskom stánku dosiaľ vždy pokorili hranicu tisíc divákov. „Z toho, aká veľmi dobrá atmosféra tu je som bol sám veľmi prekvapený. Keď to porovnám s extraligovými časmi, kedy sme sem chodili hrávať, bolo tu vtedy počuť každé zakašľanie z tribúny,“ hovorí so smiechom a pochvalne dodáva: „Klobúk dole všetkým, čo tu robia okolo Vlkov marketing. Ľudia tu naozaj chodia na hokej. Je to skvelé“

Pri momentálnej forme sa natláča otázka osobných výziev, Andrej Košarišťan však vyjadril svoj záväzok voči kolektívnym cieľom. "Svoje výzvy by som podriadil na úkor hlavnej, čo sú samozrejme, naše najvyššie ambície, ktoré by sme chceli dosiahnuť. No to ešte predbieham, cesta je ďaleká," zakončil s úsmevom.


Súvisiace články