Panteri vytrvalo číhali na svoju korisť až do predĺženia, potom ju skolili v početnej prevahe

Svedkami vyrovnaného duelu boli diváci v piatkovom stretnutí TIPOS Slovenskej hokejovej ligy v Žiari nad Hronom. Spokojnejší s výsledkom boli hostia z Považskej Bystrice, ktorí sa po výhre 2:1 po predĺžení priblížili svojmu súperovi v tabuľke na jeden bod.

Úvod duelu patril „indiánom“, už v dvanástej sekunde sa gólovo presadil Lukáš Lunter, ktorý strelil najrýchlejší gól sezóny. „Ten začiatok nám skutočne nevyšiel. Hneď z prvej strely sme inkasovali,“ rozoberal stretnutie bývalý slovenský reprezentant v drese Považanov Patrik Lušňák.

Jeho tím však našiel odpoveď na expresný zásah ešte v prvej tretine. „Rýchlo sme sa vzchopili, potom to bolo vyrovnané, hralo sa hore-dole, pre divákov super hokej. Mali sme veľa šancí, z ktorých sme mohli skórovať, gól prišiel až v predĺžení. Zaslúžili sme si výhru. Nevyužili sme veľa presiloviek a mohli sme rozhodnúť o výsledku už aj skôr,“ hodnotí Lušňák.

„V prvej minúte sme dali gól, čo bolo výborné. Len škoda, že súper dokázal rýchlo odpovedať. Potom to bolo vyrovnané a myslím, že remíza bola po šesťdesiatich minútach zaslúžená,“ pripája svoj pohľad domáci Jakub Tatár.

Pri pohľade na zápasový sumár bol najväčší rozdiel medzi oboma tímami v disciplíne. Jedenásť domácich trestov je oproti trom hosťujúcim poriadny nepomer. Až do predĺženia si však Žiarčania s hrou v oslabení poradili výborne.

V poslednej minúte však dostal práve Tatár dve minúty za podrazenie spolu s ďalším dvojminútovým trestom za nešportové správanie. A Považská Bystrica v predĺžení rozhodla o výhre. S týmto trestom sa nevedel stotožniť samotný hráč, ale ani tréner Javorčík, ktorý bol po stretnutí poriadne rozčertený.

„V závere prišlo z mojej strany úplne zbytočné vylúčenie, čo nás stálo zápas. Možno som trochu stratil nervy, ale podľa mňa som nespravil nič také, za čo sa dávajú dve minúty navyše. Stálo nás to výhru a druhý bod. Je to moja chyba,“ rozoberal smutne Tatár.

Pauza príde každému vhod

Po piatkovom pätnástom kole si diváci od TIPOS SHL na deväť dní oddýchnu. Počas prvej reprezentačnej prestávky je čas na naberanie nových síl a dolaďovanie detailov. „Pauza nám teraz príde vhod. Mali sme náročný program, trochu vypneme, oddýchneme si od hokeja, prvý tréning máme v utorok, potom nabehneme znovu do kolotoča. Dúfam, že po reprezentačnej prestávke nasadneme na víťaznú vlnu,“ verí Tatár.

Zato Patrik Lušňák si veľa oddychu neužije. „Ja nepauzujem, keďže hrám ešte za Piešťany a tam ma čakajú povinnosti. Chalanom však určite pauza pomôže, potrénujú v posilňovni a na ľade to, čo treba,“ usmieval sa krídelník s bohatými extraligovými skúsenosťami.

Ako hodnotí svoje a tímové výkony? „Začiatok mi vyšiel parádne. Ale od zápasu so Skalicou, keď som netrafil prázdnu bránku pri hre súpera bez brankára, sa to trochu vlečie. Verím, že to prelomím čím skôr. Čo sa týka mužstva, je to dobré, ale máme občasné výpadky. Hráme super a potom padneme na dno. Treba sa tomu vyvarovať, potom to bude veľmi dobré.“

V Žiari nad Hronom vládne s tabuľkovým postavením spokojnosť. Nováčik skladal káder v rýchlosti a za pochodu, súčasná piata priečka je bonusom za poctivú drinu. „Po nie veľmi dobrej príprave nám to v lige celkom ide. Je to však len odraz nášho trénera, ktorý robí na tréningoch veľmi dobrú robotu, vie nás správne motivovať a vie, na čom musíme pracovať,“ dodal na záver rozhovoru Jakub Tatár.

 


Prehľad zápasu

1
Góly Góly
2
22 (4,55 %)
Strely Strely
45 (4,44 %)
43 (95,56 %)
Zákroky Zákroky
21 (95,45 %)
0/3 (0,00 %)
Presilové hry Presilové hry
1/11 (9,09 %)
10/11 (90,91 %)
Oslabenia Oslabenia
3/3 (100,00 %)
0/0 (0,00 %)
Vhadzovania Vhadzovania
0/0 (0,00 %)
Kompletný prehľad zápasu

Súvisiace články