Predvianočný šláger na Zemplíne, Martinčania môžu sviatkovať v prvej štvorke

Pred blížiacimi sa vianočnými sviatkami nám TIPOS Slovenská hokejová liga ponúkne ešte jedno kolo a v ňom päticu duelov. Najväčším ťahákom bude súboj Humenného s lídrom ligy, no o dôležité body sa bude hrať aj v Bratislave, ktorá privíta Brezno, a v Leviciach, kam pocestuje Považská Bystrica. Zaujímavé plánované stretnutie medzi Topoľčanmi a Dubnicou nad Váhom sa nakoniec neodohrá kvôli pretrvávajúcej nákaze v dubnickej šatni. To ale môže padnúť vhod Martinu, ktorý bude mať šancu preniknúť po súboji s Trnavou do prvej štvorky. Zvyšný zápas sa odohrá medzi Žiarčanmi a Skaličanmi.

Program 27. kola TIPOS SHL (streda 22. december)

   vs       13:30   

PRED ZÁPASOM   

Brezno v ostatnom kole nezvládlo veľmi dôležitý zápas na ľade Levíc. V súboji o predposledné miesto pustilo z rúk dvojgólové vedenie a dôsledkom toho sa ocitlo na nepopulárnom konci tabuľky. Modré krídla posledné kolo nútene pauzovali kvôli koronavírusu v dubnickej šatni, predtým ale zaznamenali pomerne vydarené obdobie, keď vyhrali päť zo siedmich duelov. Vzájomné stretnutia Brezňanov a mladých Bratislavčanov favorizujú káder z hlavného mesta, no Brezno je istotne rozhodnuté pokúsiť sa opustiť chvost ligového pelotónu čo najskôr a nedá svoju kožu lacno.

Lídri produktivity: Dušan Klučiar (30) – Peter Melcher (16)

Brankári: Ádam Beke (92,32 %) – Juraj Ovečka (90,63 %)

Vzájomné zápasy: Modré krídla – Brezno 3:2pp, 6:4


    vs       17:00   

PRED ZÁPASOM   

Martinčania hrajú už dva mesiace v pôsobivej forme a z posledných pätnástich zápasov sa radovali až trinásťkrát, čo je najviac zo všetkých tímov ligy. Momentálne vďaka víťazstvu 4:3 v ostatnom dueli na Záhorí ťahajú štvorzápasovú sériu výhier. Naopak, ich najbližší súper z Trnavy zaznamenal v posledných dueloch výkony ako na hojdačke a v Martine to nebude mať ľahké. „Gladiátori“ však môžu byť povzbudení skutočnosťou, že už raz túto sezónu Turiec dokázali vyrabovať. Domácich zas môže hnať dopredu to, že v prípade výhry sa posunú do prvej štvorky ligy na úkor nútene pauzujúcich Topoľčian.

Lídri produktivity: Matej Dírer (24) – Roman Jurák (29)

Brankári: Vladimír Glosár (91,60 %) – Juraj Hollý (90,91 %)

Vzájomné zápasy: Martin – Trnava 4:5,  1:0


    vs         17:00  

PRED ZÁPASOM   

Levičanom po nedeľnom kole určite padol kameň zo srdca, keďže v dôležitom súboji s Breznom naplno zabodovali a konečne sa odlepili od samého dna tabuľky. Pred poslednými Horehrončanmi však majú náskok len jediného bodu a tak potrebujú zabrať aj v ďalších zápoleniach. Proti Považanom ich ale nič ľahké nečaká. „Panteri“ sa dlhodobo pohybujú v strede tabuľky a do Levíc pôjdu povzbudení ostatným víťazstvom 5:2 nad Žiarčanmi. Budeme teda zvedaví, či domáci dokážu zabodovať v treťom zápase po sebe alebo hostia potvrdia rolu mierneho favorita.

Lídri produktivity: Jozef Mihalík (22) – Patrik Lušňák (20)

Brankári: Roman Rychlík (89,81 %) – Tomáš Hrušík (91,42 %)

Vzájomné zápasy: Levice – Považská Bystrica 2:3, 1:3


    vs        17:30   

PRED ZÁPASOM   

Najväčší ťahák kola je pripravený na Zemplíne, kam zavítajú aktuálne deväť zápasov neporazení „vlci“. Domácim podobný šláger dve kolá dozadu nevyšiel, keď nestačili na hosťujúcu Skalicu 1:3 a v stredu tak majú dobrú príležitosť napraviť stratu bodov v súboji s lídrom súťaže. Zaujímavosťou pred nastávajúcim stretnutím je to, že oba doterajšie vzájomné zápasy mali rovnaký priebeh. Domáci tím otvoril v prvej tretine skóre, hosťujúci tím v poslednom dejstve vyrovnal a za stavu 1:1 si v nájazdoch uchmatlo výhry Humenné. Dočkáme sa veľkej kuriozity a aj do tretice dopadne vzájomný duel identicky?

Lídri produktivity: Dominik Borov (26) – Patrik Koyš (32)

Brankári: Eugen Rabčan (93,13 %) – Stanislav Škorvánek (94,55 %)

Vzájomné zápasy: Humenné – Žilina 2:1sn, 2:1sn


     vs        18:00  

PRED ZÁPASOM   

Žiarčania aj Skaličania si v posledných štyroch kolách počínali podobne – po prehre prišli dve víťazstvá, no ostatný duel opäť nezvládli. Zatiaľ čo „indiáni“ podľahli Považskej Bystrici 2:5, Záhoráci nestačili na Martin 3:4. Oba tímy by sa pred sviatkami radi naladili víťazne a očakávať môžeme zaujímavý duel. Favoritom stretnutia však budú hostia, ktorí naposledy dokázali Žiarčanom nasúkať sedem kúskov a pritom ani jeden gól neinkasovať. Domáci sa tak majú za čo revanšovať a o náboj v stretnutí je určite postarané.

Lídri produktivity: Lukáš Lunter, Martin Jakúbek (15) – Daniel Štumpf (51)

Brankári: Matej Šimo (91,48 %) – Dávid Borák (93,08 %)

Vzájomné zápasy: Žiar nad Hronom – Skalica 2:3pp, 0:7


Súvisiace články