Pútavý stret pod Dubňom, o veľa pôjde aj v Bratislave

Po viac ako týždňovej prestávke od ligových povinností si oddýchnuté celky zmerajú svoje sily v rámci 16. kola TIPOS SHL. Vysokú pripravenosť mužstiev vyžaduje najmä duel vrchných poschodí medzi Žilinčanmi a kádrom Humenného. V televíznom prenose stanice JOJ Šport vyzvú domáci „gladiátori" hostí z Martina. Pri chuti hrajúci Záhoráci privítajú hokejistov zo Žiaru nad Hronom a boj o dôležité body nás čaká v Bratislave, do ktorej zavíta Brezno.

 

Program 16. kola TIPOS SHL (nedeľa 14. november)

 

     vs       17:00   

PRED ZÁPASOM   

Už poltucet ligových stretnutí v rade dokázali Skaličania uchmatnúť pre seba. Po cennom domácom víťazstve s Humenným naposledy gólom z prvej minúty predĺženia zdolali aj martinského hostiteľa. Nebezpečenstvo pre hostí hrozí najmä zo strany prvej ofenzívnej formácie Záhorákov. Nováčik súťaže si z poslednej pätice duelov pripísal síce len dve výhry, medzi ktorými sa však takisto nachádza skalp Humenčanov. Minulý piatok „indiáni" v tesnom boji podľahli Považskej Bystrici a na západe republiky ich čaká neľahká skúška.

Lídri produktivity: Daniel Štumpf (32) – Lukáš Lunter (15)

Brankári: Dávid Borák (93,73 %) – Matej Šimo (92,97 %)

Vzájomný zápas: Žiar nad Hronom - Skalica 2:3pp


    vs       17:00   

PRED ZÁPASOM   

V Považskej Bystrici je na programe meranie síl mužstiev s podobnou športovou formou. Ostatných päť súbojov totiž pre „panterov" znamenalo osem bodov do tabuľky, Levičania dokázali získať ešte o bod viac. Domáci by víťazstvom radi poskočili k hornej polovici tímov, no v ceste im stoja „levy", ktorým sa pred reprezentačnou prestávkou po prvý raz v aktuálnom ročníku podarilo zvíťaziť dvakrát po sebe. Tesný boj napovedá aj rezultát prvého vzájomného duelu, v ktorom až štyri z piatich gólov padli počas presilových hier.

Lídri produktivity: Patrik Ligas (12) – Samir Saliji(12)

Brankári: Tomáš Hrušík (92,11 %) – Roman Rychlík (89,15 %)

Brankári: Levice - Považská Bystrica 2:3


    vs         17:00     

PRED ZÁPASOM   

Po vysokej výhre s Breznom okúsil žilinský celok trojicu vyrovnaných duelov. Najprv prehra po samostatných nájazdoch v Dubnici, neskôr úspešne zvládnutá nájazdová lotéria s Modrými krídlami a naposledy tesné víťazstvo 3:2 s Topoľčancami. Na stretnutie prvého s tretím tímom tabuľky pricestujú pod Dubeň hostia z Humenného, ktorý pred pauzou uštedrili Trnavčanom osemgólovú nádielku. Víťazstvom v Žiline po riadnom hracom čase by sa svojmu protivníkovi priblížili na rozdiel dvoch bodov, „vlci" by však výhrou chceli východniarom odskočiť.

Lídri produktivity: Šimon Petráš (22) – Dominik Borov (20)

Brankári: Stanislav Škorvánek (93,10 %) – Eugen Rabčan (92,65 %)

Vzájomný zápas: Humenné - Žilina 2:1sn


    vs        17:00   JOJ Šport

PRED ZÁPASOM   

Trnavský káder naposledy zažil jeden z menej vydarených súbojov, keď od Humenčanov schytal osmičku. Z predchádzajúcej štvorice stretov sa duely „gladiátorov" až trikrát predlžovali a Trnavčania z toho vyťažili päť bodov. Úplne iné merania síl majú za sebou martinskí hokejisti, duelom so Skalicou im totižto skončila päťzápasová šnúra víťazstiev, ktorá ich vyšvihla na šieste miesto. Ďalšiu víťaznú sériu budú chcieť začať práve s Trnavou, ktorej však na začiatku októbra podľahli v deväťgólovej prestrelke 4:5.

Lídri produktivity: Marcel Holovič (16) – Matej Dírer (16)

Brankári: Juraj Hollý(89,48 %) – Vladimír Glosár (90,69 %)

Vzájomný zápas: Martin - Trnava 4:5


    vs        17:00  

PRED ZÁPASOM   

Po úspešnom vzlete Modrých krídel znamenajúcom z piatich stretnutí plný počet bodov nastal tabuľkový pokles v podobe troch prehier po sebe. V poslednom meraní síl to v Žiline pre bratislavských mladíkov vyzeralo na trojbodový zápis, no napokon brali len bod za prehru po samostatných nájazdoch. Do hlavného mesta pricestujú trápiaci sa Brezňania, ktorí na svojho súpera strácajú tri body. Prvá tohtosezónna výhra Bratislavčanov prišla pred viac ako mesiacom práve proti Breznu.

Lídri produktivity: Dušan Klučiar (20) – Peter Melcher (13)

Brankári: Ádam Beke (91,47 %) – Juraj Ovečka (89,24 %)

Vzájomný zápas: Brezno - Modré krídla 2:3pp


    vs        18:00 

PRED ZÁPASOM   

Obdobie pred prestávkou zachytilo Dubnicu v kvalitnej forme. Spartak prvýkrát v sezóne dokázal vyhrať tri duely v rade, keď to celé odštartoval víťazstvom so Žilinčanmi. Následne si poradil aj s Modrými krídlami a Breznom. V opačnej športovej fazóne sa ocitli hosti z Topoľčian, ktorí si z ostatnej šestice zápasov odnášali len jedinú výhru - s Trnavou po predĺžení. Suverén úvodu ročníka momentálne na lídra tabuľky stráca už desať bodov. Počas prvého vzájomného stretu však Dubničanom nedovolil streliť ani jediný gól, takže by mohlo byť zarobené na zaujímavé predstavenie.

Lídri produktivity: Filip Ondruš (19) – Henrich Ručkay (13)

Brankári: Michal Gabriš (91,63 %) – Erik Kompas (93,13 %)

Vzájomný zápas: Topoľčany - Dubnica 4:0


Súvisiace články