Skalica s túžbou aspoň raz zdolať „panterov“ v končiacom sa roku, žiarska snaha prelomiť gólovú kliatbu

V predposledný deň kalendárneho roka 2021 je v TIPOS Slovenskej hokejovej lige naplánovaná ešte pätica duelov. Do Humenného pocestuje káder z hlavného mesta, Žiar nad Hronom by sa konečne rád presadil proti žilinským „vlkom“ a Topoľčany sa pokúsia do tretice poraziť Brezno. Súboj v rámci prvej šestky nás čaká v Martine, ktorý uvíta Dubničanov, a zaujímavé bude sledovať, či Považskobystričania zvládnu aj šiesty zápas v roku proti Skaličanom.

Program 29. kola TIPOS SHL (štvrtok 30. december)

    vs        16:00   PRED ZÁPASOM   

Humenčanom aj Bratislavčanom posledné zápasy nevyšli. Zemplínčania nezvládli súboje so Žilinou a Dubnicou, Modré krídla taktiež podľahli „vlkom“ a okrem toho i Breznu a Topoľčanom. Vo vzájomných meraniach síl malo doposiaľ navrch Humenné, no posledný tesný výsledok 1:0 naznačuje, že to nemusí byť jednoznačná záležitosť domácich. Napriek tomu sú Humenčania papierovými favoritmi a ich zaváhanie by bolo prekvapením.

Lídri produktivity: Dominik Borov, Dominik Šimčák (26) – Dušan Klučiar (30)

Brankári: Eugen Rabčan (92,69 %) – Ádam Beke (92,32 %)

Vzájomné zápasy: Humenné – Modré krídla 5:2, 1:0


    vs        17:00   PRED ZÁPASOM   

Martin v ostatnom kole nezvládol derby so Žilinou a jeho predchádzajúca séria výhier sa zastavila na čísle päť. Naopak, Dubnica nad Váhom má za sebou výborné kolo, v ktorom zdolala Humenčanov 5:1. Obaja súperi majú pred svojimi prenasledovateľmi v tabuľke náskok jediného bodu a každé zaváhanie ich môže stáť aktuálne miesto – Dubničania sa chcú udržať na šiestej priečke, Martinčania na tretej. V zápase môže rozhodovať to, ako hostia zvládnu ustrážiť prvý útok domácich v zložení Fafrák, Huhtela, Tiainen, ktorý v posledných dvoch dueloch nazbieral až desať bodov.

Lídri produktivity: Riku Petteri Tiainen (26) – Filip Ondruš (29)

Brankári: Vladimír Glosár (91,43 %) – Michal Gabriš (91,82 %)

Vzájomné zápasy: Martin – Dubnica nad Váhom 4:3, 5:4sn


    vs       17:00   PRED ZÁPASOM   

Zaujímavé stretnutie je pripravené v Považskej Bystrici, kam pocestuje Skalica. Vo všetkých doterajších vzájomných dueloch týchto dvoch celkov v roku 2021 dokázali „panteri“ zdolať Skaličanov a bude zaujímavé sledovať, či si túto pozitívnu bilanciu udrží Považská Bystrica aj v poslednom kole kalendárneho roka. Oba tímy sa na zápas naladili výhrou v ostatnom kole a hoci je medzi Záhorákmi a „pantermi“ v tabuľke rozdiel štrnásť bodov, možno očakávať vyrovnané zápolenie. Všetko podčiarkuje fakt, že všetkých päť tohtoročných duelov medzi Považskou Bystricou a Skalicou skončilo len s tesným jednogólovým rozdielom.

Lídri produktivity: Patrik Lušňák (21) – Daniel Štumpf (54)

Brankári: Mário Lamper (91,50 %) – Dávid Borák (92,87 %)

Vzájomné zápasy: Považská Bystrica – Skalica 2:1, 6:5sn


    vs       17:00   PRED ZÁPASOM   

Líder celej súťaže si v poslednom kole pripísal už jedenástu výhru v rade a neohrozene sa drží na čele ligového pelotónu. V dobrej forme sa momentálne prezentuje aj Žiar nad Hronom, ktorý dal nateraz zabudnúť na predchádzajúci mesačný útlm. Z piatich posledných duelov vyhrali „indiáni“ štyri a pri chuti tak budú aj v súboji s „vlkmi“. Avšak na to, aby Žiarčania v zápase mohli aspoň uvažovať nad výhrou, potrebujú minimálne raz skórovať, čo sa im proti Žilinčanom zatiaľ ani raz nepodarilo. Udrží si defenzíva hostí čisté konto aj do tretice?

Lídri produktivity: Martin Jakúbek (17) – Šimon Petráš, Patrik Koyš (33)

Brankári: Matej Šimo (91,89 %) – Stanislav Škorvánek (94,63 %)

Vzájomné zápasy: Žiar nad Hronom – Žilina 0:2, 0:3


    vs         18:00   PRED ZÁPASOM   JOJ Šport

Azda najjednoznačnejší duel by sa mal odohrať v Topoľčanoch. Tie si po troch nezdaroch pripísali v poslednom zápase víťazstvo nad Modrými krídlami a do stretnutia s Breznom pôjdu s jasným úmyslom potvrdiť túto výhru. Horehrončania stále na diaľku bojujú s Levicami o predposledné miesto  a hoci je isté, že do nového roka vstúpia na poslednom mieste, radi by svoje konto obohatili aspoň o bod. Doterajšie vzájomné stretnutia však jasne favorizujú zverencov trénera Hurtaja a akákoľvek bodová strata domácich by bola veľkým prekvapením kola.

Lídri produktivity: Michal Kluka (26) – Peter Melcher (16)

Brankári: Erik Kompas (93,63 %) – Juraj Ovečka (90,63 %)

Vzájomné zápasy: Topoľčany – Brezno 5:0, 4:2


Súvisiace články