Súboj najlepších tímov ligy - odrazia Topoľčany aj humenský nápor a zdolajú ďalšieho súpera?

TIPOS Slovenská hokejová liga má na programe ôsme kolo a v ňom nás opäť čaká viacero zaujímavých súbojov. Najväčší ťahák je rozhodne na programe v Topoľčanoch, kde sa stretnú dva najlepšie celky doterajšieho priebehu ligy a fanúšikovia budú zvedaví, či si „žochári“ udržia svoju neporaziteľnosť aj naďalej. Okrem toho ponúka harmonogram bohatú nádielku duelov medzi vyrovnanými tímami, vďaka čomu môžeme očakávať viaceré zmeny v tabuľke.

 

Program 8. kola TIPOS SHL (streda 12. október)

 

    vs       17:30   

PRED ZÁPASOM   

V Trnave sa stretnú dva tímy, ktoré zatiaľ podávajú dobré výkony. Považania majú síce o bod menej ako ich súper, no zároveň aj menej ligových štartov. Zaujímavosťou je, že zatiaľ čo Trnavčania dávajú aj dostávajú veľa gólov, tak v stretnutiach Považskej Bystrice padá približne o polovicu menej presných zásahov. Oba tímy sa v ostatných zápasoch naladili na vzájomný súboj víťazstvom, Považania si poradili so Skalicou a Trnava s Levicami, celkovo sa však aktuálne lepšou formou prezentujú „panteri“ a fanúšikovia tak môžu sledovať, či si ju udržia aj naďalej.

Lídri produktivity: Marcel Holovič (12) – Patrik Lušňák (8)

Brankári: Juraj Hollý (89,00 %) – Tomáš Hrušík (94,07 %)


    vs       17:30   

PRED ZÁPASOM   

Aktuálna forma a tabuľkové postavenie jednotlivých tímov napovedá, že v Žiline by to mala byť zo všetkých stretnutí ôsmeho kola najjednoznačnejšia záležitosť. Hoci po výbornom vstupe „svorky" do ligy prišli tri prehry, v poslednom kole si zlepšila náladu výhrou v Žiari nad Hronom a následne v JOJ Slovenskom pohári rozstrieľala Skalicu 11:2. Proti Leviciam majú „vlci“ výbornú šancu pripísať si do tabuľky ďalšie tri body. Levičania zatiaľ vyhrali iba jediný zápas, ešte v druhom kole s Martinom. Odvtedy ťahajú päťzápasovú čiernu sériu a akýkoľvek bodový zisk by bol veľkým prekvapením kola.

Lídri produktivity: Šimon Petráš (11) – Daniel Klinecký, Samir Saliji (6)

Brankári: Stanislav Škorvánek (91,03 %) – Roman Rychlík (90,48 %)


    vs         17:30     

PRED ZÁPASOM   

Zápas ako remeň, doposiaľ neporazené Topoľčany doma prvítajú súpera z Humenného, ktorý si stále drží prvú priečku v tabuľke. Východniari vstúpili do ligy vo výbornej forme, na prelome mesiacov však prišli straty bodov, no momentálne neprehrali už štyri duely v rade. Hostiteľ síce má na svojom konte o dve stretnutia menej, no víťazstvo v tomto meraní síl by ho mohlo vyšvihnúť na vrchol tabuľky práve pred protivníka z východu. Domáci doteraz inkasovali len dva góly v Žiline, bude teda zaujímavé sledovať, či humenský útok dokáže domácu obranu prelomiť.

Lídri produktivity: Henrich Ručkay (9) – Dominik Borov, Dominik Šimčák (8)

Brankári: Erik Kompas (98.40 %) – Eugen Rabčan (92.44 %)


    vs        18:00   

PRED ZÁPASOM   

Na stredné Slovensko pocestujú Záhoráci, ktorí si zmerajú sily s nováčikom súťaže z Brezna. Skalica nevstúpila do ligy najhoršie, no momentálne okupuje až deviatu priečku. Treba však dodať, že odohrala o dva duely menej. V ostatnom období sa jej podarilo poraziť Žiar nad Hronom aj Levice, potom však prišla porážka v Považskej Bystrici a následne zdrvujúca prehra 2:11 proti Žiline v rámci JOJ Slovenského pohára. Spokojnejší zatiaľ môžu byť Brezňania, ktorí majú o tri body viac. V stretnutí môže zavážiť výhoda domáceho prostredia.

Lídri produktivity: Peter Melcher (8) – Richard Nemec (8)

Brankári: Juraj Ovečka (91,67 %) – Dávid Borák (92,78 %)


    vs        18:00  

PRED ZÁPASOM   

V Dubnici sa fungujúci stroj akosi zasekol a v ostatných troch dueloch nenazbieral ani jeden bod. Je tak najvyšší čas, aby si domáci opäť nejaké body pripísali, inak by mohli stratiť kontakt s vyššie postavenými celkami. Medzi ne patrí aj Žiar nad Hronom, ktorý zatiaľ prežíva úspešnú nováčikovskú sezónu a s trinástimi bodmi je na štvrtom mieste. V najbližších stretnutiach však „indiáni“ budú musieť zistiť, ako sa zaobísť bez opory Branislava Srnku, ktorému zranenie v ostatnom zápase so Žilinou ukončilo sezónu.

Lídri produktivity: Filip Ondruš (12) – Lukáš Lunter, Rastislav Václav (6)

Brankári: Michal Gabriš (89,66 %) – Matej Šimo (91,89 %)


    vs        18:00 

PRED ZÁPASOM   

Rezerva bratislavského Slovana je učupená na dne tabuľky, pričom doposiaľ vyhrala len jediný raz. Domáci Martinčania na tom dlho neboli lepšie, ale v posledných dvoch kolách ukázali, že sa nevzdávajú a s ligou to myslia vážne. Najprv sa im podaril husársky kúsok, keď v derby porazili rivala zo Žiliny a následne zaknihovali víťazstvo aj doma proti Dubnici. Najbližší zápas je pre „rytierov“  ideálnou príležitosťou pripísať si do tabuľky ďalší plný bodový zisk a pokračovať v ceste k vyšším priečkam.

Lídri produktivity: Matej Dírer (11) – Jakub Uram, Dušan Klučiar, Patrik Danišovský (5)

Brankári: Pavol Maťovčík (91,36 %) – Ádam Beke (90,24 %)

 


Súvisiace články