Televízny šláger v Turci, derby na Považí

Program TIPOS Slovenskej hokejovej ligy otvára svoju štvrtú desiatku duelov. Prvé novoročné kolo nám naznačilo, že priebeh druhej najvyššej súťaže bude naďalej prekvapivý a zamotaný. Na televíznej stanici JOJ Šport budú môcť tenoraz sledovať priaznivci slovenského hokeja atraktívny duel medzi tretím Martinom a o dve miesta nižšie postavenými Topoľčanmi. 

Program 31. kola TIPOS SHL (piatok 7. január)

    vs        16:30   PRED ZÁPASOM   JOJ Šport

V každom z posledných ôsmich súťažných vystúpení získali hokejisti Martina minimálne jeden bod. Naposledy prehrali ešte 26. novembra práve s ich najbližším súperom z Topoľčian. „Žochári" však z ostatných piatich duelov vyhrali iba dvakrát, keď body strácali proti tabuľkovo vyššie postaveným tímom. Nájdu „rytieri" prvýkrát v prebiehajúcom ročníku víťazný recept na súpera zo západu republiky? 

Lídri produktivity: Matej Dírer (28) - Michal Kluka (26) 

Brankári: Vladimír Glosár (91.95 %) - Erik Kompas (93,31 %)

Vzájomné zápasy: Martin - Topoľčany 3:4sn; 2:3


    vs        17:00   PRED ZÁPASOM   

Levice vstúpili do nového kalendárneho roka poriadne svižne. Na záver pracovného týždňa ich čaká už v poradí tretí duel. Po zisku troch cenných bodov proti reprezentačným mladíkom z osemnástky nestačili „levy" o zhruba 24 hodín na lídra zo Žiliny. Na zverencov hlavného trénera Dušana Gregora najbližšie čaká výzva v podobe šiestej Dubnice. Ukončí Spartak výsledkové obdobie ako na hojdačke a zvíťazí druhý raz v rade?

Lídri produktivity: Jozef Mihalík (26) - Filip Ondruš (30)

Brankári: Roman Rychlík (89.80 %) - Michal Gabriš (91.74 %)

Vzájomné zápasy: Levice - Dubnica 1:3; 0:1


    vs       17:00   PRED ZÁPASOM   

Považskobystričania chcú na vrelé novoročné privítanie od Trnavy čo najrýchlejšie zabudnúť a naladiť sa opäť na vlnu výhier. Nebudú to však mať vôbec ľahké. Na vlastnom ľade privítajú aktuálne dominantného lídra zo Žiliny. „Vlci" nepoznali premožiteľa už trinásť ligových zápasov, famóznu šnúru ťahajú bez desiatich dní už dva mesiace. Derby však nepozná favorita, využijú to „panteri" vo svoj prospech?

Lídri produktivity: Patrik Lušňák (23) - Šimon Petráš (35)

Brankári: Mário Lamper (91.76 %) - Stanislav Škorvánek (94.74 %)

Vzájomné zápasy: Považský Bystrica - Žilina 1:6; 3:7


    vs       17:00   PRED ZÁPASOM   

Ako Skalica, tak Trnava patria medzi štvoricu celkov, ktoré sa už teraz dostali cez hranicu sto gólov. Prvý vzájomný stret týchto dvoch tímov ponúkol až trinásť presných zásahov s víťazným koncom pre Záhorákov. Odveta sa niesla v odlišnom štýle, „gladiátori" doma favorita zaskočili a po výbornom výkone brankára Hollého zvíťazili. Bude teda naďalej platiť príslovie môj dom - môj hrad?

Lídri produktivity: Daniel Štumpf (56) - Roman Jurák (31)

Brankári: Dávid Borák (92.87 %) - Juraj Hollý (91,06 %)

Vzájomné zápasy: Skalica - Trnava 8:5; 1:4


    vs         17:30   PRED ZÁPASOM   

Humenné po nie príliš vydarenom období začína mierne strácať tempo s lídrami rebríčka TIPOS SHL. Východniarov však určite nakopol skalp z ľadu Topoľčian, ktorým ukončili svoje trojzápasové čakanie na víťazstvo. Body ako soľ potrebuje posledné Brezno. Manko nováčika na Levice stúplo už na rozdiel šiestich bodou. Menšou náplasťou pre „rytierov" je aspoň fakt, že majú dva duely k dobru. Ďalším cenným bodom by sa ale rozhodne nebránili.

Lídri produktivity: Dominik Borov (28) - Peter Melcher (16)

Brankári: Eugen Rabčan (92.37 %) - Juraj Ovečka (90.63 %)

Vzájomné zápasy: Humenné - Brezno 4:1


    vs        18:00   PRED ZÁPASOM   

Zatiaľ čo Modré krídla môžu v tabuľkovom postavení obehnúť svojho najbližšieho soka zo Žiaru, „indiáni" môžu v prípade výhry teoreticky poskočiť na ôsmu priečku. Hokejisti od Hronu posledné dva zápasy prehrali, pričom skórovali iba dvakrát. Rezervný tím bratislavského Slovana zasa naposledy nenašiel recept na prekonanie martinskeho Vladimíra Glosára. Kto sa bude v bitke trápiacich sa ofenzív tešiť? 

Lídri produktivity: Dušan Klučiar (31) - Martin Jakúbek (18)

Brankári: Ádam Beke (92.32 %) - Matej Šimo (91.93 %)

Vzájomné zápasy: Žiar - Slovan 2:5; 2:3sn


Súvisiace články