Tibenský s prvým gólom po návrate. Škorvánek o potrebe priviesť skúsenosti do defenzívy

Po troch dňoch od zápasu proti Žiline sa Považania stretli s lídrom tabuľky opäť, tentokrát však v domácom prostredí. „Panteri“ vstupovali do stretnutia s motiváciou vylepšiť si tabuľkovú pozíciu, no „vlkom“ sa podarilo potvrdiť úlohu favorita a po hladkom víťazstve 0:7 si pripísali už 23. výhru v sérii.

Hokejisti Žiliny zaznamenali skvelý vstup do zápasu, keď po prvom dejstve viedli už rozdielom troch gólov a duel mali pevne vo svojich rukách. „Do každého stretnutia ideme s cieľom čím skôr streliť gól, pretože tímu, ktorý vsieti gól ako prvý, sa hrá vždy lepšie. Uvedomujeme si, že súperi na nás chcú vždy vyletieť, ale dnes sa nám to podarilo eliminovať a trikrát rýchlo skórovať,“ povedal po zápase Jozef Tibenský.

Útočník so skúsenosťami z najvyššej súťaže si svoje tretie vystúpenie v žilinskom drese okorenil premiérovým gólom. „Každého poteší, keď sa mu k výhre podarí prispieť gólom. Ja osobne som nehral tri a pol mesiaca, čiže mi výrazne chýbalo zápasové tempo a, samozrejme, aj pocit zo streleného gólu. Z môjho presného zásahu mám veľkú radosť,“ tešil sa držiteľ majstrovského titulu so Zvolenom.

Jedným z hlavných strojcov žilinského víťazstva bol aj brankár Maroš Mikoláš, ktorý v zápase pokryl všetkých 26 streleckých pokusov a pripísal si svoje tretie čisté konto v aktuálnej sezóne. „Dnešné víťazstvo sa určite nerodilo ľahko a sme veľmi radi za tri body. Považania sa v prvej tretine dostávali do šancí, no našťastie sme to ustáli a podarilo sa nám gólovo odskočiť. Víťazstvo je pre mňa najpodstatnejšie a čisté konto je už len čerešničkou na torte,“ skromne hovorí Mikoláš.

Maroš Mikoláš

Maroš Mikoláš využíva svoje šance medzi tromi žŕdkami na výbornú. Zdroj: Vlci Žilina

Výkon svojho mužstva zhodnotil taktiež tréner Stanislav Škorvánek, ktorý bol z predvedenej hry Žilinčanov viac než spokojný. „Dnešné víťazstvo sme si zaslúžili. Podali sme dobrý výkon, boli sme silní na puku a hra sa nám darila. Sme radi, že sme to zvládli a tešíme sa z toho,“ hovoril šéf lavičky tímu spod Dubňa.

Fantastická séria v podaní „vlkov"

Hokejisti Žiliny si výhrou nad „pantermi“ predĺžili svoju fantastickú šnúru triumfov už na číslo 23. Zo zápasu odchádzali s prehrou naposledy ešte v novembri minulého roku, pričom počas svojej série víťazstiev stratili len dva body.

„Do tímu som prišiel síce len prednedávnom, ale je lepšie, keď sa príde do víťazného mužstva, ktoré vyhráva a je na koni. Na hráčoch v našom tíme je vidieť, že sú veľmi sebavedomí a na ľade si dovolia množstvo vecí, vďaka čomu sa hrá lepšie aj mne,“ zhodnotil skvelú sériu Žilinčanov Tibenský.

Defenzívne zbrojenie a výhľady do play-off

Základná časť TIPOS SHL sa rýchlym tempom blíži ku koncu a v jej posledných stretnutiach pôjde niektorým tímom o mimoriadne dôležité body. Žilinčania sa však o svoje tabuľkové umiestnenie strachovať nemusia, keďže víťazom základnej časti sa stali už niekoľko zápasov pred jej samotným koncom.

„Zaručená prvá pozícia v tabuľke prispieva k pohode nie len nás brankárov, ale aj celého mužstva. Dôležité však je, aby neupadala motivácia a naše výkony sa stále stupňovali,“ hovorí Mikoláš.

K výhľadom do vyraďovacej fázy sa vyjadril taktiež žilinský tréner Škorvánek. „Aktuálne sa zameriavame na to, aby sme podali dobré výkony v posledných zápasoch základnej šasti. Snažíme sa zapracovať nových hráčov do zostavy a hľadať najvhodnejšie riešenia pred blížiacou sa vyraďovacou fázou,“ zhrnul plány žilinského mužstva.

Stanislav Škorvánek

Hlavný tréner Škorvánek už je k jednej trofeji svojich zverencov v tomto ročníku doviedol. Zdroj: Vlci Žilina

Realizačný tím „vlkov“ sa pred koncom základnej časti snaží realizovať posledné zmeny v tímovom kádri. Najnovšími posilami žilinskej svorky sú skúsení obrancovia Eduards Jansons a Petr Šidlík.

„Prijatie nových posíl bolo kolektívnym rozhodnutím. S manažmentom sme si sadli a vybrali sme nejaké typy, ktoré by mohli byť vhodné do nášho mužstva. Mali sme viacero adeptov, nie vždy sa všetko podarí, no títo dvaja sa podarili. Fero Skladaný a Rasťo Chovanec spravili skvelú prácu a som za to veľmi rád,“ spokojne vyjadril tréner „vlkov“.

Posilnenie defenzívnych radov žilinského mužstva je zaujímavým ťahom, ktorý Škorvánek odôvodňuje najmä nízkym vekom aktuálnej obrany. „Do sezóny sme šli s tým, že štyria obrancovia sú 21-22 roční, takže tam sme cítili miernu potrebu angažovania posíl. Na druhej strane sme radi, že tí chlapci hrali 45 zápasov v základnej časti a podávali výborné výkony, čo sa odrazilo aj na našom postavení v tabuľke,“ zakončil hlavný tréner tímu Vlci Žilina.


Súvisiace články