Topoľčany v šlágri kola vyzvú Humenné, na tímy z konca tabuľky čakajú prvé dva celky

Na fanúšikov TIPOS Slovenskej hokejovej ligy čaká už 30. kolo, ktoré je zároveň prvým kompletným kolom v novom roku. Začne hneď zostra súbojom o prvú štvorku, keď Topoľčany privítajú na svojom ľade Humenné. Zaujímavé bude sledovať aj duely medzi Trnavou a Považskou Bystricou, Martinom a Modrými krídlami či súboj Dubnice  so Žiarčanmi. Zvyšné dve stretnutia majú jasných papierových favoritov. Posledné Brezno totiž vyzve druhú Skalicu a líder zo Žiliny privíta predposledné Levice.

Program 30. kola TIPOS SHL (streda 5. január)

    vs        16:30   PRED ZÁPASOM   JOJ Šport

Zaujímavý súboj o prvú štvorku tabuľky sa odohrá v Topoľčanoch. Domáci, ktorí si po troch prehrách pripísali v posledných dvoch dueloch plný bodový zisk, privítajú na svojom ľade Zemplínčanov. Tí prechádzajú nevydareným obdobím a ťahajú trojzápasovú čiernu sériu po prehrách so Žilinou, Dubnicou a Modrými krídlami. Napriek tomu možno očakávať vyrovnané zápolenie. Bolo to práve Humenné, ktoré v októbri zastavilo spanilý rozlet „žochárov“, v odvete sa však radovali Topoľčany. V oboch prípadoch bral body hosťujúci tím.  Bude tomu tak aj do tretice alebo Topoľčanci v tabuľke nepustia súpera pred seba?

Lídri produktivity: Michal Kluka (26) – Dominik Šimčák (28)

Brankári: Erik Kompas (93,79 %) – Eugen Rabčan (92,48 %)

Vzájomné zápasy: Topoľčany – Humenné 1:8, 2:1


    vs        17:00   PRED ZÁPASOM   

Pred zápasom na Horehroní sú karty rozdané jasne. Stretne sa druhý tím s posledným a očakáva sa tak víťazstvo hostí. Skaličania sa na duel naladili dvomi výhrami nad Levicami a Považskou Bystricou, v ktorých nastrieľali dokopy jedenásť gólov. Ich útočný potenciál je nespochybniteľný a v dvoch doterajších zápasoch s Breznom vyťahoval gólman  „rytierov“ až pätnásť pukov z bránky. Ak chcú Horehrončania pomýšľať aspoň na bodový zisk, tak okrem defenzívnej činnosti musia zabrať aj v útočných radoch, keďže v ostatných dvoch stretnutiach sa presadili iba raz.

Lídri produktivity: Peter Melcher (16) – Daniel Štumpf (56)

Brankári: Juraj Ovečka (90,63 %) – Dávid Borák (92,87 %)

Vzájomné zápasy: Brezno – Skalica 2:9, 3:6


    vs       17:00   PRED ZÁPASOM   

Martinčania majú za sebou výborný mesiac, v ktorom stratili iba jediné dva body proti Žiline. Vďaka tomu sa dostali na tretie miesto tabuľky, na ktorom by sa radi udržali, no proti Modrým krídlam to nemusí byť také jednoduché. Bratislavčanom sa túto sezónu už podarilo z Martina odniesť tri body a okrem toho pôjdu do duelu nabudení ostatnou výhrou nad Zemplínčanmi. Momentálna forma však aj tak favorizuje domácich „rytierov“. Hnať ich bude dopredu i fakt, že na druhú Skalicu strácajú len päť bodov a majú pritom dva zápasy k dobru.

Lídri produktivity: Matej Dírer (27) – Dušan Klučiar (31)

Brankári: Vladimír Glosár (91,57 %) – Ádam Beke (92,32 %)

Vzájomné zápasy: Martin – Modré Krídla 2:5, 5:2


    vs       17:30   PRED ZÁPASOM   

Trnava sa počas celého decembra trápila, pripísala si len dve víťazstvá a aktuálne ťahá sériu štyroch prehier v rade. „Gladiátori“ sa v posledných dvoch dueloch výrazne mordovali v presilovkách, keď z trinástich ponúknutých možností nevyužili ani jednu. Okrem toho inkasovali najviac gólov z celej ligy, pričom až dvadsaťkrát vyťahovali puk zo svojej bránky v ostatných štyroch stretnutiach. Na druhej strane Považania predvádzajú výkony ako na hojdačke a výhry striedajú prehry. Podľa tohto pravidla by mali „panteri“ nasledujúce stretnutie zvládnuť lepšie ako ich súper, no doterajšie vzájomné zápasy týchto dvoch celkov nasvedčujú opaku.

Lídri produktivity: Roman Jurák (31) – Patrik Lušňák (22)

Brankári: Juraj Hollý (90,86 %) – Mário Lamper (91,76 %)

Vzájomné zápasy: Trnava – Považská Bystrica 3:2sn, 4:2


    vs         17:30   PRED ZÁPASOM   

Nie je bežným javom, že sa nejakému tímu podarí odohrať celý mesiac bez jedinej prehry, no Žilina to v decembri dokázala. Úspech „vlkov“ spočíva predovšetkým vo výbornej defenzíve. Žilinčania dostali za celý doterajší priebeh sezóny iba 56 gólov a v priemere inkasovali ako jediný tím v lige menej než dva góly na zápas. Pevnú obranu vystuženú brankárom Škorvánkom v bráne je náročné prekonať a Levičania to v najbližšom zápase nebudú mať ľahké. Hostia do zápasu síce nastúpia povzbudení víťazstvami z posledného obdobia, no napriek tomu by každý ukradnutý bod lídrovi súťaže znamenal obrovské prekvapenie kola.

Lídri produktivity: Šimon Petráš (34) – Jozef Mihalík (26)

Brankári: Stanislav Škorvánek (94,63 %) – Juraj Beržinec (91,94 %)

Vzájomné zápasy: Žilina – Levice 3:1, 4:3


    vs        18:00   PRED ZÁPASOM   

V poslednom zápase kola sa stretnú mužstvá s nevyrovnanými výkonmi. Dubničania sa po vynútenej prestávke kvôli koronavírusu vrátili do súťažného diania cennou výhrou nad Humenným, no následne nezvládli duel v Martine. Žiarčania zas pred sviatkami získali skalp Skalice a po ňom aj Trnavy, no posledné stretnutie rovnako nezvládli a Žiline podľahli 1:4. V nasledujúcom súboji sa tak oba celky pokúsia vylepšiť si náladu a odštartovať nový rok víťazne. Vo vzájomných zápasoch sa doposiaľ o niečo viac darilo „indiánom“ a tento pozitívny fakt by radi preniesli aj v stredu na ľad.

Lídri produktivity: Filip Ondruš (29) – Martin Jakúbek (17)

Brankári: Michal Gabriš (91,76 %) – Matej Šimo (91,79 %)

Vzájomné zápasy: Dubnica nad Váhom – Žiar nad Hronom 1:2, 5:4sn


Súvisiace články