Trnavčania v boji s Martinom, Brezno o dôležité body proti Spartaku

Stred hracieho týždňa TIPOS Slovenskej hokejovej ligy má v programe štyri duely štyroch rôznych kôl základnej časti. Zaujímavá môže byť bitka v Trnave, kam pricestuje káder Martinčanov, o záchranu hrajúce Brezno vycestuje na boj o dôležité body do Dubnice. Reprízu spred troch dní uvidíme v Považskej Bystrici, ktorá bude hostiteľom stretnutia so Žilinou. Na ľad piatych Topoľčian zavítajú bratislavské Modré krídla.

Program hracieho dňa TIPOS SHL (streda 16. február)

    vs        17:30   PRED ZÁPASOM   

V Trnave je na pláne štvrté vzájomné meranie síl s Martinčanmi, s ktorými „gladiátori" naposledy uspeli hneď v prvom strete na začiatku októbra. Hoci v tabuľke od seba mužstvá delí päť pozícií, výsledky troch doterajších stretnutí sľubujú vyrovnaný boj a napovedá tomu aj nedávna športová forma oboch protivníkov. Snahou hostiteľa bude udržať si ôsme miesto, Martinčania majú v úmysle postrážiť si priečku hneď za lídrom celého pelotónu.

Lídri produktivity: Roman Jurák (42) – Matej Dírer (38)

Brankári: Juraj Hollý (90,78 %) – Vladimír Glosár (92,03 %)

Vzájomné zápasy: Trnava – Martin  5:4, 0:1, 3:5


    vs        18:00   PRED ZÁPASOM   JOJ Šport

Ďalší z kľúčových súbojov sezóny je pripravený pre káder Brezna, ktorý na televíznych obrazovkách vyzve dubnický Spartak. Domáci v snahe zachrániť sa v druhej najvyššej súťaži budú chcieť prelomiť nelichotivú bilanciu troch prehier s Dubničanmi, rovnako ako nedávno učinili proti Humennému. Hostia so štyrmi zápasmi k dobru oproti šiestym „panterom" ale nechcú strácať čas a istotu prvej šestky by si radi vybojovali čo najskôr.

Lídri produktivity: Maroš Suorvý (21) – Filip Ondruš (35)

Brankári: Richard Alexander Pončák (91,60 %) – Michal Gabriš (91,50 %)

Vzájomné zápasy: Brezno – Dubnica 1:5, 1:3, 2:5


    vs       18:00   PRED ZÁPASOM   

Po troch dňoch čaká na hokejistov Považskej Bystrice rovnako ťažká skúška v podobe ďalšieho stretu s kádrom Žiliny. Tak ako v poslednom, aj v ostatných dvoch vzájomných zápasoch sa z výhry tešili „vlci“. Domáci „panteri“ tak majú o motiváciu postarané a dopredu ich ženie aj vylepšenie si svojej pozície v hornej šestke tabuľky. Žilinčania ale hostiteľovi nebudú chcieť dať nič zadarmo, ich snahou bude natiahnutie výnimočnej víťaznej série. 

Lídri produktivity: Patrik Lušňák (32) - Šimon Petráš (56) 

Brankári: Mário Lamper (91.96 %) - Stanislav Škorvánek (94.86 %)

Vzájomné zápasy: Považská Bystrica - Žilina 1:6, 3:7, 0:2


    vs         18:00   PRED ZÁPASOM   

Pútavým môže byť stret domácich Topoľčian s hosťami z hlavného mesta. „Žochári" doposiaľ svojho protivníka trikrát porazili, vo vrecku majú navyše duely k dobru, ktoré by chceli využiť na poskočenie z piateho miesta vyššie. Modré krídla majú odohratý rovnaký počet duelov ako ich súper. Na topoľčiansky ľad síce pricestujú s piatimi prehrami po sebe, no motiváciou im bude definitívne potvrdenie svojho miesta medzi desiatkou najlepších.

Lídri produktivity: Michal Novák (34) – Dušan Klučiar (34)

Brankári: Erik Kompas (93,82 %) – Ádam Beke (91,52 %)

Vzájomné zápasy: Topoľčany – Modré krídla 7:0, 2:1, 6:2


 

 

 


Súvisiace články