UDALOSTI TÝŽDŇA #5: Miklík v reprezentácii, návrat Dubnice a odchod skalického dua

Pred nasledujúcou týždeň trvajúcou prestávkou sa v rámci druhej najvyššej hokejovej súťaže stihli udiať ďalšie zaujímavé zmeny, ktoré si v našej pravidelnej rubrike opäť spolu zdokumentujeme.

Domov, sladký domov

Fanúšikovia dubnického Spartaku sa dočkali – konečne budú môcť povzbudiť svoj obľúbený káder na domácom štadióne. Tamojší klub má za sebou v rámci ligových povinností šnúru 13 zápasov na klziskách súperov, táto séria ale spoznala dátum svojho konca.

Rozsiahla rekonštrukcia domovského stánku Dubnice končí, hráči a priaznivci sa tak môžu tešiť na všeobecne lepšie podmienky a vynovenú arénu. Spoločne ju pokrstia už 14. novembra o 17:30, keď na boj o body do tabuľky vyzvú trnavských „gladiátorov.“

Význam slova "posila"

Svoje nesporné kvality kanoniera opäť raz prezentovalo nové eso Žiliny. Po príchode z extraligovej Nitry odohral Róbert Varga v drese „vlkov“ dva duely a k svojmu menu si zapísal už tri presné zásahy. Novému zamestnávateľovi sa strelecky predviedol hneď v úvodnom predstavení, keď v derby o Strečno presne namieril do bránky Martinčanov.

Dôležitosť pre napĺňanie žilinských cieľov potvrdil najmä v nasledujúcom súboji. Očiam vlastných fanúšikov sa bleskovo predviedol proti lídrovi tabuľky z Humenného, ktorému uštedril gól už po 52 sekundách hry. Gólový scenár merania síl však nielen otvoril, ale aj uzavrel – v druhej minúte predĺženie rozhodol o tom, že dva body ostanú doma.

Miklíka zastúpili kolegovia

Trnavčania na malú chvíľu prišli o svojho doposiaľ najproduktívnejšieho hráča, ktorým je Michel Miklík. Skúsený protagonista vymenil typ korčúľ, namiesto tých s nožom si obul kolieskové a pripojil sa k slovenskej reprezentácii v inline hokeji.

Efektívneho kolegu ale dokonalo nahradili trio ofenzívnych spoluhráčov. Staronová formácia Okoličány, Holovič, Jurák nazbierala počas ostatnej dvojice stretnutí až 15 kanadských bodov a výrazne sa pričinila o dve výhry.

Prvý menovaný prispel bilanciou 2+3, center útoku si štatistiky vylepšil o dva presné zásahy a rovnaký počet asistencií a tretí do partie prevzal režisérku taktovku s piatimi prihrávkami a jedným gólom.

Patrik Hohl

Posledná dvojica zápasov - šesťbodová vizitka Romana Juráka. Zdroj: Mário Bóna

Výmena gólmanov

Klub reprezentujúci levickú hokejovú vlajku ohlásil zmenu na poste muža s maskou. Brankársku dvojičku s Jurajom Beržincom už viac nebude tvoriť Šimon Opatovský. Semifinalista pohára oboznámil hokejovú verejnosť s príchodom svojho odchovanca, ktorým je Adam Nagy. Dvadsaťdeväťročný gólman zažil skutočne ostrú premiéru v rodnom meste – v strete s Trnavou vystriedal svojho nového kolegu už po desiatich minútach hry.

Odchod nerozlučnej dvojice

Z pohľadu zmien na súpiske nemali príliš dôvod na radosť Skaličania. Zo Záhoria si to do extraligovej Dukly Trenčín namierilo skúsené duo hokejistov – Petr Obdržálek a Juraj Jurík. Z klubu tak odišli najproduktívnejší legionár najvyššej súťaže a kapitán tamojšieho mužstva, ktorí sa rozhodli svoju najbližšiu budúcnosť spojiť s vyšším ligovým poschodím. Pôsobenie vo farbách rovnakého celku si tak vyskúšajú už po niekoľký raz.

Hráč týždňa

Výraznou postavou počas prvých novembrových dní bol center druhého martinského útoku Matej Dírer. K veľmi cennej výhre v zápase so Žilinčanmi prispel asistenciou a následne aj víťazným zásahom. Rovnako dôležitú trefu zaznamenal aj v nasledujúcom meraní síl s dubnickým Spartakom. V základnej hracej dobe sa zahrial bilanciou 1+1, aby následne počas štvrtej minúty predĺženia uštedril hosťom aj rozhodujúcu ranu.