V Martine skončí jedna z víťazných sérií, líder zavíta do Topoľčian

Ešte pred reprezentačnou prestávkou nás čaká piatkový program 15. kola TIPOS Slovenskej hokejovej ligy. Pripravená je zaujímavá pätica duelov, z ktorých púta pozornosť najmä stretnutie dvoch dlhšie neporazených tímov v Turci. Lákavé predstavenie sľubuje aj meranie síl medzi Topoľčanmi a Žilinou. Súboj nižších poschodí tabuľky je na pláne v Leviciach.

 

Program 15. kola TIPOS SHL (piatok 5. november)

 

     vs       17:30   

PRED ZÁPASOM   

Na konci septembra putoval súboj východniarov s „gladiátormi" až do predĺženia, v ktorom bol úspešnejší humenský celok. Súdiac podľa nedávnych výsledkov oboch tímov by to mohla byť vyrovnaná partia aj teraz. Donedávna dominantní Humenčania zaznamenali v posledných šiestich dueloch až štyri bez zisku čo i len bodu. Trnavský káder si počínal veľmi podobne, v rovnakom počte ostatných zápasov sa z výhry tešil iba raz a dohromady nazbieral do tabuľky päť bodov.

Lídri produktivity: Dominik Borov (18) – Marcel Holovič (16)

Brankári: Eugen Rabčan (92,02 %) – Juraj Hollý (89,85 %)

Vzájomný zápas: Trnava-  Humenné 3:4pp


    vs       17:30   JOJ Šport

PRED ZÁPASOM   

Topoľčany stredajším víťazstvom po predĺžení v Trnave pretrhli štvorzápasovú šnúru prehier. Nedávny suverén ligy tak z poslednej pätice stretov vyťažil iba tri body. Žilinčania v tomto období striedajú výhry s prehrami. Naposledy s Modrými krídlami ratovali bodový zisk až 47 sekúnd pred záverečným klaksónom, aby napokon nad mladým mužstvom zvíťazili po nájazdoch. Na topoľčianskom ľade by radi zvýraznili pozíciu ligového lídra. Domáci však nechcú stratiť kontakt s čelom, na chrbát im ale dýchajú celky zo stredu tabuľky.

Lídri produktivity: Henrich Ručkay (13) – Šimon Petráš (21)

Brankári: Erik Kompas (93,13 %) – Stanislav Škorvánek (93,02 %)

Vzájomný zápas: Žilina - Topoľčany 2:4


    vs         18:00     

PRED ZÁPASOM   

Obe strany majú z nedávneho obdobia vyrovnanú zápasovú úspešnosť, keď z osemnástich možných bodov si uchmatli polovicu. Pri mene nováčika svietia v posledných týždňoch dve veľmi cenné víťazstvá s Topoľčanmi a Humenným. Topoľčancov však dokázali prekvapiť aj „panteri", a to hneď dvakrát po sebe. Najprv ich okradli o všetky body ako hostia, následne s plným počtom zvládli aj domácu odvetu. Zaujímavosťou bolo, že Považská Bystrica si proti topoľčianskemu kádru až v piatich tretinách udržala čisté konto. Do posledných duelov šli obe mužstvá ako favoriti. Kým domácich nepríjemne prekvapili Levičania, hostia zdolali reprezentačných mladíkov 4:2.

Lídri produktivity: Lukáš Lunter (14) – Patrik Ligas (12)

Brankári: Matej Šimo (92,55 %) – Tomáš Hrušík (91,83 %))

Vzájomný zápas: Považská Bystrica - Žiar nad Hronom 3:2


    vs        18:00   

PRED ZÁPASOM   

Lákavé divadlo je nachystané v rámci pätnásteho kola v Turci, kam pricestujú Záhoráci. Oba kluby sa môžu popýšiť ukážkovou športovou formou, keď dokázali vyhrať všetkých päť ostatných stretnutí. Martinčania sa po slabšom vstupe do sezóny vzchopili a momentálne okupujú šieste miesto. Na Skaličanov bola v poslednej trojici zápasov pripravená neľahká úloha v podobe dvoch stretov s Topoľčanmi a domáceho boja s Humenným. Celok zo Záhoria však po tejto zaťažkávajúcej skúške hlásil do tabuľky zisk ôsmich bodov. Svoju silu deklarovali najmä hladkým víťazstvom 7:1 na topoľčianskej pôde.

Lídri produktivity: Matej Dírer (16) – Daniel Štumpf (30)

Brankári: Vladimír Glosár (91,21 %) – Dávid Borák (93,70 %)

Vzájomný zápas: Skalica - Martin 3:4


    vs        18:00  

PRED ZÁPASOM   

V Leviciach nás čaká meranie síl dvanásteho s jedenástym celkom tabuľky. Horšie postavenie svieti pri mene domácich, no do duelu vstúpia o niečo lepšie naladení ako ich protivník. „Levy" dokázali z ostatnej trojice duelov zvíťaziť až v dvoch, z čoho raz proti silným Humenčanom a naznačili tak trend stúpajúcej formy. Brezňania však v posledných štyroch súbojoch nezískali ani bod a na levickom ľade ich čaká ťažká úloha. Domáci by sa prípadnou výhrou priblížili práve Breznu a navyše disponujú neodohratým zápasom k dobru.

Lídri produktivity: Samir Saliji (11) – Peter Melcher (11)

Brankári: Roman Rychlík (89,15 %) – Juraj Ovečka (89,79 %)

Vzájomný zápas: Brezno - Levice 5:2


Súvisiace články