Východniari na ľad kvalitného nováčika, v Skalici duel tabuľkových susedov

Pred dvomi víkendovými zápasmi je ešte na piatok pripravená šestica duelov, ktorá opäť ponúkne vyrovnané ligové strety. Humenné po prehre pricestuje do Žiaru nad Hronom, ktorý bude chcieť zaskočiť ďalšieho favorita. Súboj piateho so šiestym tímom sa chystá na Záhorí, kam zavíta dubnický káder. V Trnave je zasa na programe predstavenie najofenzívnejších celkov. Naštartované Modré krídla budú chcieť uchmatnúť všetky body hostiteľovi z Považskej Bystrice.

 

Program 11. kola TIPOS SHL (piatok 22. október)

 

     vs       17:00   

PRED ZÁPASOM   

Záhoráci boli po týždni plnom sedemnástich strelených gólov mierne pribrzdení žilinským mužstvo a pod Dubňom prehrali 1:4. Napraviť to budú chcieť v súboji tabuľkových susedov, keď doma privítajú šiestu Dubnicu. Spartaku sa po štyroch dueloch, z ktorých nevyťažil ani bod, podarilo v poslednej dvojici stretnutí dvakrát zvíťaziť a do tabuľky putovalo k ich menu päť bodov. Okrem iného sa na ľade stretnú druhý a tretí najproduktívnejší muž kanadského bodovania - šestnásťbodový Nemec a jedenásťgólový Ondruš.

Lídri produktivity: Richard Nemec (16) - Filip Ondruš (15) 

Brankári: Dávid Borák (92.35 %) - Matej Kristín (90,21 %)


    vs       17:30   

PRED ZÁPASOM   

„Gladiátori" majú po minulom kole na svojom konte skutočne zaujímavú štatistiku. Okrem toho, že práve s kádrom Žiliny sú mužstvom s najvyšším počtom strelených gólov, tak so skóre 46:47 sú aj najčastejšie inkasujúcim tímom. Bude to teda meranie najofenzívnejších ligových síl, no hostiteľa čaká neľahká úloha. "Vlci" sa totižto vezú na vlne piatich víťazstiev bez straty bodu. Aj v Trnave to bude stretnutie efektívnych mužov druhej najvyššej súťaže - na jednej strane nastúpi štrnásťbodový Kupka a za hostí s bilanciou 9+9 líder individuálneho bodovania Petráš.

Lídri produktivity: Alex František Kupka (14) – Šimon Petráš (18)

Brankári: Juraj Hollý (89,67 %) – Stanislav Škorvánek (92,82 %)


    vs         18:00     

PRED ZÁPASOM   

Od jediného levického víťazstva uplynul už takmer mesiac a v tabuľke im s tromi bodmi patrí dvanásta priečka. Aj keď Levičania svoje duely neprehrávajú vysokým rozdielom, body im to neprináša. Na prelomenie tejto negatívnej šnúry ich však v piatok nečaká ideálny súper. Topoľčany síce získali z ostatných troch zápasov len dva body, stále sú však ofenzívne nebezpečným mužstvom. Potvrdiť to budú chcieť výhrou v Leviciach, ktorou by si udržali miesto medzi najlepšou tabuľkovou trojicou.

Lídri produktivity: Samir Saliji (9) – Henrich Ručkay (9)

Brankári: Roman Rychlík (89.45 %) – Erik Kompas (94.20 %)


    vs        18:00   

PRED ZÁPASOM   

Hokejisti z Turca sa na nasledujúci duel nemohli naladiť lepšie. V desiatom kole zavítali na horúcu humenskú pôdu, kde hostiteľovi prichystali nepríjemné prekvapenie. Po Skalici sa stali len druhým mužstvom, ktoré dokázalo poraziť odhodlaných Humenčanov a na východe vyhrali 5:2. Ich protivníkom budú Brezňania, ktorým sa po troch prehrách podarilo bodovať naplno proti Trnave a víťazstvom v Martine by mohli poskočiť k mužstvám prvej šestky.

Lídri produktivity: Jakub Linet (13) – Peter Melcher (9)

Brankári: Vladimír Glosár (89.50 %) – Juraj Ovečka (90.13 %)


    vs        18:00  

PRED ZÁPASOM   

V nedávnych troch stretnutiach si „panteri" až dvakrát vyskúšali predĺženie spolu so samostatnými nájazdmi, no v oboch prípadoch neúspešne. Medzitým ešte podľahli žilinskému kádru 1:6 a do piatkového stretnutia vstupujú s trojicou prehier po sebe. Presne v opačnej situácii sú bratislavskí mladíci, ktorí z rovnakého počtu duelov vyťažili plný počet bodov. Za víťazstvami ich ťahá v skvelej športovej forme hrajúci Dušan Klučiar. Pri mene skúseného krídelníka svieti z poslednej trojice stretnutí bilancia 5+2.

Lídri produktivity: Patrik Lušňák (8) - Dušan Klučiar (12)

Brankári: omáš Hrušík (91.50 %) - Ádam Beke (91.40 %)


    vs        18:00 

PRED ZÁPASOM   

Od úvodu ligového ročníka sa síce nováčik súťaže prezentuje striedavými výsledkami, ale takisto aj kvalitnou hrou. Na svojom konte už má devätnásť bodov a zaslúžene mu patrí štvrtá priečka. Naposledy si „indiáni" vybojovali tri body z topoľčianskeho ľadu. Tentoraz sa im do cesty postaví ďalší favorit - hokejisti Humenného. Mužstvo z východu republiky však v desiatom kole zažilo nepríjemné prekvapenie, keď ich na domácom štadióne o všetky body obral martinský káder, čím prišli o pozíciu ligového lídra. V Žiari nad Hronom ale budú chcieť začať ďalšiu sériu víťazstiev, k čomu im môže pomôcť aj útočník Denis Markuš.

Lídri produktivity: Lukáš Lunter (9) - Denis Markuš (14)

Brankári: Adam Trenčan (94.82 %) - Eugen Rabčan (92.89 %)

 

 


Súvisiace články