Žilina to s postupom myslí vážne, tím posilnil ďalší skúsený legionár

Tesne pred koncom prestupového obdobia prichádza pod Dubeň ďalšia posila zadných radov. Súčasný líder tabuľky priviedol do tímu českého obrancu Jana Pohla, ktorý si v uplynulých troch rokoch obliekal dres Sokolova. V minulej sezóne sa stal najproduktívnejším a zároveň najlepším obrancom českej Chance ligy.

Celú doterajšiu kariéru strávil 32-ročný zadák v rodnej krajine. V druhej najvyššej súťaži nastúpil na viac ako 350 zápasov, päťkrát si vyskúšal aj českú extraligu v dresoch Sparty a Kladna. Vo svojom poslednom klube, Sokolove, odohral spolu 115 zápasov s úctyhodnou bilanciou 87 bodov za 21 gólov a 66 asistencií. V ostatnom čase ho však trápilo zranenie, svoj posledný súťažný zápas odohral ešte 18. januára. 

Okrem spomenutých klubov nastupoval Pohl v minulosti v druhej českej lige v Ústí nad Labem, Slavii Praha a v Dukle Jihlava. Vyskúšal si aj nadnárodnú EBEL ligu (v súčasnosti IceHL) v Znojme.

Ako uviedol David Soukup, generálny manažér Sokolova pre oficiálny web tamojšieho klubu, Pohl sám požiadal o prestup, čomu klub vyhovel. Pôvodne ho chceli vymeniť v rámci súťaže, no spomenuté zranenie tomu zabránilo a v súčasnosti sa dalo riešiť už len zahraničie. Voľba padla na Žilinu, kde si od rodáka z Kolína veľa sľubujú.

„Vlci“ sa netaja postupovými ambíciami. Pohl je už v poradí druhým hráčom, ktorý im má pomôcť v náročnom play-off. Do známeho prostredia sa po dvojročnej pauze vrátil aj obranca Vladimir Grebenščikov. Niekoľkonásobný reprezentant Kazachstanu už obliekal dres Žiliny v sezóne 2020/21.