Zvučné mená mieria na obe strany Strečna, posily aj pre Levice a Žiar

Posledné dni diania TIPOS Slovenskej hokejovej ligy priniesli niekoľko malých zmien v hráčskych kádroch troch účastníkov druhej najvyššej súťaže. Do Turca si to z extraligy namieril člen elitnej formácie „rytierov“ z ostatnej sezóny Fafrák. Na juhu republiky zakotvil útočník z Ruska a „indiáni“ zo Žiaru sa po výpomoci obzreli o stupienok nižšie.

Niekdajší slovenský mládežnícky reprezentant Miloš Fafrák patril v uplynulom ročníku k najproduktívnejším hráčom Martina. Tím z Turca bodovo potiahol najmä v play-off - vsietil štyri góly a na sedem prihral. Cez leto sa pobral do extraligovej Banskej Bystrice, kde však nedostával adekvátny priestor, a práve preto sa ho rozhodli „rytieri“ dotiahnuť späť do rodiska. V jednej kabíne sa znovu stretne s útočnými kolegami predchádzajúcej sezóny – Michalom Murčekom a Františkom Poliačekom. Prvý menovaný bude zároveň v rámci striedavých štartov vypomáhať Liptovskému Mikulášu.


Anabázu legionárov na klziskách TIPOS SHL rozširuje German Gračov. Rodák z Ruska doteraz hokejovo pôsobil výhradne v rodnej vlasti. Mladý 21-ročný útočník už okúsil aj prestížnu KHL, v ktorej naskočil do 23 stretnutí ako hráč Severstalu Čerepovec. „Je to hráč s perspektívou do budúcnosti, sľubujeme si od neho kreativitu v ofenzíve a zvýšenie konkurencie v tíme. Veríme, že sa u nás presadí,“ povedal na margo príchodu forvarda pre HK Levice športový riaditeľ Marcel Ozimák. Ofenzívny pravák prichádza na juh Slovenska z tímu Gornyak Uchaly, hrajúceho VHL.


Vzhľadom na vyšší počet zranených hráčov a výsledkovo nie najvydarenejšie obdobie prichádza „indiánom“ zo Žiaru vypomôcť útočník Marek Heckl. Fyzicky stavaný center bol súčasťou kádra nováčika už pred začiatkom ročníka, avšak po tom, čo sa rozhodlo o pôsobení tímu v TIPOS SHL, sa rozhodol dať prednosť svojmu zamestnaniu a presunul sa o ligu nižšie, do tímu Detvy. Pod Poľanou získal v piatich zápasoch desať kanadských bodov a pri Hrone veria, že sa uchytí aj vo svojom materskom klube.


Nový prírastok hlási aj žilinská „svorka“. K mužstvu aktuálneho lídra súťaže sa po konci bratislavského Capitals v nadnárodnej IceHL pripája Vladimír Vybíral. Odchovanec Liptovského Mikuláša je slovenským fanúšikom známy predovšetkým z pôsobenia na extraligových klziskách, kde má iba v 22 rokoch na konte takmer 200 štartov. Účastník Hlinka Gretzky Cupu zo sezóny 2015/16 pôsobil okrem Liptova krátko aj v Banskej Bystrici. Za celok z metropoly republiky si v tejto sezóne zatiaľ bod nepripísal.


Súvisiace články